sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LIGA I CS Pandurii Târgu Jiu – CSM Poli Iași, vineri, ora 17:30/ Stoican: „Trebuie să începem cu dreptul”

Cu un lot format din mulți jucători tineri și un antrenor de 40 de ani, echipa gorjeană începe, astăzi, lupta pentru salvarea de la retrogradare.

De la ora 17:30, CS Pandurii va întâlni CSM Poli Iași, iar în sezonul regulat mai are de jucat cu Viitorul Constanța, Concordia Chiajna, FC Botoșani și Dinamo București. Așadar, cu trei dintre advsersarele menționate se va reîntâlni și în play-out, astfel că punctele puse în joc sunt foarte importante. Deși echipa gorjeană a pierdut în pauza competițională de iarnă majoritatea titularilor, antrenorul Flavius Stoican debordează de optimism. “Am spus de la început că vreau să facem 15 puncte în cele 5 meciuri rămase din retur. Totul depinde doar de noi. Important este să începem cu dreptul. Chiar dacă Poli Iași e favorită pe hârtie, ținând cont că formează o echipă omogenă, cu jucători experimentați, eu am încredere în elevii mei. După cele 3 săptămâni de pregătire, fiecare jucător știe ce are de făcut. Sunt încrezător că acești băieți vor demonstra că merită să joace în prima ligă, că vor da totul pe teren și că se vor bate de la egal la egal cu orice echipă”, a spus Stoican.

Nu poate conta pe extracomunitari

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul tehnician al Pandurilor nu poate conta, în meciul cu Poli Iași, pe brazilienii Erico și Elton Da Silva, dar nici pe nigerianul Samson Nwabueze. “Cei trei extracomunitari, fraţii Da Silva şi Samson, sunt trei jucători importanţi pentru mine, care urmau să fi titulari în această partidă. Din păcate, au probleme cu permisele de muncă și nu cred că pot juca. Cornel Ene acuză unele probleme medicale, dar e posibil să fie recuparat până la ora jocului. Sergiu Negruț doar ce a venit și deocamdată nu-și cunoaște nici coechipierii”, a  precizat Stoican. Acesta revine, astăzi, pe stadionul care i-a adus debutul ca jucător, la seniori. “Debutez la Pandurii, pe stadionul din orașul meu natal și e normal să-mi doresc cât mai mulți spectatori în tribune. Sper ca publicul să fie răbdător cu noi”, a spus Stoican, care la vârsta de nici 15 ani era promovat, la fosta divizionară secundă AS Drobeta, de Ilie Balaci.

Politica