vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 2-a. Vâlcenii şi-au găsit echipe

Majoritatea jucătorilor de la CSM Râmnicu Vâlcea şi-au găsit deja alte echipe, după desfiinţarea clubului din Zăvoi.

 

După decizia acţionarului majoritar de a retrage CSM Râmnicu Vâlcea din campionat în această iarnă, majoritatea jucătorilor care au activat în prima parte a sezonului şi-au găsit deja angajamente.

Cu toate că turul de campionat nu a fost unul extraordinar echipa clasându-se în partea inferioară a clasamentului, jucătorii echipei din Zăvoi au avut priză la grupări din primele 3 ligi. Astfel, trei dintre jucătorii cu evoluţii apreciate în tur, Daniel Stana, Sorin Buşu şi Samson Nwabueze au semnat cu Pandurii Târgu Jiu. Tot un trio al grupării din Zăvoi va pune umărul la evoluţia echipei din Liga a 3-a, Atletic Bradu este vorba de antrenorul Adrian Dulcea, mijlocaşul dreapta Grigore Ceapă şi portarul Rareş Sporea. La vecina celor de la Bradu, şi anume liderul din C3, SCM Piteşti a ajuns atacantul Costin Stoica, un fotbalist dorit şi foarte apreciat de antrenorul Nicolae Dică, cel care recent a devenit tehnician cu licenţă UEFA PRO, iar în aceeaşi seria la ACS Podari a revenit Adrian Cârstea. Tot în Liga a 3-a, dar în seria a 4-a, s-a transferat fundaşul central Cătălin Pîrvulescu care a semnat cu FC Hermannstadt, grupare cu mari şanse de promovare în eşalonul secund. Pîrvulescu fusese şi în vizorul primei clasate din Liga a 2-a, Juventus Bucureşti. La gruparea din Colentina are şanse mari să rămână fundaşul central Ionuţ Neag cel care se pregăteşte cu gruparea antrenată de Daniel Opriţa. Alţi jucători care sunt deja al grupări de ligă secundă sunt mijlocaşul Călin Cristea la Dunărea Călăraşi, Cosmin Piscanu la CS Mioveni unde s-a va lucra din nou cu fostul antrenor al CSM-ului, Alex Pelici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În liga secundă dă probe la Chindia Târgovişte, fundaşul dreapta Denis Dumitraşcu, iar mijlocaşul central Florian Pîrvu va merge probabil la Metalul Reşiţa, unde este dorit de fostul acţionar, Cătălin Rufă. La gruparea din Reşiţa ar putea ajunge şi Costantin Vasile, care a mai fost în tratative şi cu alte două echipe de Academica Clinceni şi FC Hermannstadt. Pe plan judeţean vor rămâne juniorii Iustin Teodorescu (portar) şi Bogdan Popescu (fundaş) care au ajuns la echipa locală ACS Şirineasa, iar Radu Georgescu a va juca la gruparea din Superliga vâlceană, Flacăra Horezu. Dintre jucătorii CSM-ului, unii dintre ei au luat calea străinătăţii, iar Bogdan Geantă şi Ovidiu Mihai vor evolua în Liga a 6-a din Germania, la Cosmos Aystetten. Încă de la începutul anului jucătorii care aparţineau de cluburi din primul eşalon, şi care erau împrumutaţi la CSM au revenit la aceste grupări. Astfel, portarii Vlad Muţiu (Dinamo) şi Cătălin Căbuz (Viitorul), plus mijlocaşul Stephan Drăghici (CSU Craiova) au fost singurii care nu aveau nici un fel de emoţie că vor rămâne fără angajamente. Muţiu a fost deja împrumutat de gruparea din Ștefan cel Mare către CS Afumaţi. Singurii jucători fără angajamente sunt Florin Costea şi Mihai Dina şi Cristian Mundeanu. Costea speră să meargă la o grupare din Arabia, în timp ce Dina are discuţii în Israel, iar fundaşul Cristian Munteanu nu are şi-a găsit încă echipă.

 

 

Politica