sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcarea cu plată prin SMS, supusă votului în Consiliul Local

Primăria Craiova supune la vot, joi, consilierilor locali, noua taxă de parcare care va fi achitată prin SMS, în cuantum de 2 lei/oră. Taxa a fost dezbătută public în data de 12 ianuarie, însă nu au fost făcute mari modificări, așa cum este menționat în proiectul de hotărâre.

„Au fost analizate propunerile reieșite din dezbaterea publică, nefiind efectuate decât modificări sub aspect formal, sau de exprimare, care nu au modificat sub nicio formă conținutul și propunerile formulate”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul primăriei.

Locurile de parcare cu plată prin SMS vor fi 139 la număr și vor fi amenajate pe următoarele străzi și tronsoane: str. Romul – 28 de locuri; str. Al.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolăescu Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Al.I.Cuza și intersecţia cu str. Olteț) – 17 locuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și criteriile pentru supraimpozitarea clădirilor și terenurilor neîngrijite, supuse la vot

De asemenea, în cadrul ședinței va fi supus votului și proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Craiova şi a normelor de procedură instituite în acest sens.

Impozitul pe paragină, așa cum a fost numit el, a fost stabilit prin HCL nr. 170/2016 privind aprobarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, și constă în majorarea cu 500 % a impozitului pentru clădirilor şi terenurilor neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Craiova. Impozitarea nu va fi aplicată din primă fază, cei care urmează să fie notificați în acest sens urmând să aibă la dispoziție un termen de remediere. De abia după expirarea acestui termen, prin hotărâre de consiliu local, va fi aplicată impozitarea.

Politica