duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Jandarmii mehedinţeni au dat circa 2.500 de amenzi, anul trecut

Vineri, 20 ianuarie, în sala Palatului ,,Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat şedinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2016”. În prezenta invitaţilor, autorităţilor publice locale şi reprezentanţii structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice au fost prezentate sintetic, activităţile organizate, misiunile executate si rezultatele obţinute în perioda analizată, precum şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2017.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării unor manifestări şi adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 1.031 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menţinere a ordinii si siguranţei publice, Inspectoratul a participat la un număr de 5.088 misiuni de menţinere (860 independente, 4.228 misiuni executate în sistem integrat), în care au fost angrenati 15.721 jandarmi. Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 262 fapte de natură penală (183 constatate în mod independent, cu 109 de autori identificaţi şi 79 în cooperare cu Poliţia, fiind depistati 87 autori).Au fost aplicate un număr de 2.429 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 1.736 amenzi contravenţionale şi 693 avertismente. În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 24 obiective, fără a fi înregistrate evenimente negative sau situaţii de penetrare a obiectivelor sau a dispozitivelor de pază şi protecţie. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 58 transporturi de valori, 10 transporturi speciale şi 785 transporturi de corespondenţă clasificată.

O atenţie deosebită a fost acordată activităţii de prevenire si combatere a faptelor antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 259 activităţi de prevenire dintre care 13 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 65 de actiuni de prevenire a violenţei în scoli, 14 acţiuni de prevenire a delincvenţei juvenile, 159 acţiuni de prevenire a faptelor antisociale şi a criminalităţii stradale, precum şi 8 acţiuni pe linia prevenirii violenţei în sport în apropierea arenelor sportive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 694 mandate de aducere, 260 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 434 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localităţi. În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituţii pe diferite domenii de interes, au fost executate un număr de 249 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.AI., organele care gestionează activitatea silvică, etc), în executarea cărora au fost implicaţi un număr de 986 jandarmi.

,,Principalele direcţii de acţiune stabilite pentru anul 2017 vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private”, a declarat locotenent-colonelul Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Politica