sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuri vacante în administraţia publică locală, după plecarea parlamentarilor craioveni

 

Mai multe posturi de conducere din instituţiile locale sau judeţene au rămas vacante în administraţia publică locală, după ce candidaţii la alegerile parlamentare au obţinut mandate, fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor.

Craiova are, de joi, un primar interimar, în persoana lui Mihail Genoiu, după ce Lia Olguţa Vasilescu a ales mandatul de deputat, dar şi după ce a fost numită ministru al Muncii. Craiova a rămas şi fără administrator public, post ocupat de Radu Preda, care a devenit senator. Totodată, şi la Salubritate s-a schimbat conducerea, după ce Eliza Peţa, fostul manager, a plecat să fie deputat în Parlamentul României. Locul acesteia a fost luat de Mihai-Vlad Butari, director comercial, până joi, al societăţii.

La nivel de judeţ, a rămas vacant şi locul de inspector şcolar general, după ce Lavinia Craioveanu a câştigat un mandat de senator. La fel se întâmplă şi cu unul dintre posturile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, după ce Alina Tănăsescu a devenit deputat. De un director nou va fi nevoie şi la Zona Metropolitană, unde director era Alexandra Presură, însă şi aceasta a fost aleasă de doljeni pentru un mandat de deputat. Nu în ultimul rând, şi Florinel Stancu, director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, a plecat la Bucureşti ca deputat, vacantând postul de conducere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că şi locurile de consilieri judeţeni ocupate de Lavinia Craioveanu, Alina Tănăsescu, Alexandra Presură şi Florinel Stancu au rămas vacante, astfel că, în perioada ce va veni, următorii consilieri de pe listele de la alegerile locale din iunie 2016 vor ocupa scaunele rămase libere.

Politica