joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferul grec care a accidentat doi craioveni şi a fugit n-a scăpat de controlul judiciar

 

Șoferul grec, de 51 de ani, care a provocat un accident în centrul Craiovei şi a fugit, şi-ar putea afla sentința săptămâna viitoare. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală  din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice  şi părăsirea locului accidentului, după ce, băut fiind, la volanul unui Maserati, a accidentat doi tineri care traversau regulamentar strada, în zona Teatrului Naţional din Craiova,  şi a fugit, fiind depistat de poliţişti câteva ore mai târziu. A fost arestat preventiv pe 10 septembrie, în octombrie fiind plasat sub control judiciar. A cerut pentru a doua oară să scape şi de controlul judiciar, însă judecătorii craioveni i-au respins solicitarea, iar pe fond cauza are termen pe 10 ianuarie.

Reamintim că, fapta s-a petrecut vineri, 9 septembrie 2016, dimineaţa, în jurul orei 6.30. Din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova s-a stabilit faptul că, cetăţeanul grec Athanasios Bekiaris, în vârstă  de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Maserati, pe strada Al. I. Cuza, către strada Popa  Şapca, la trecerea de pietoni din zona Teatrului Naţional Marin Sorescu Craiova a accidentat două  persoane, Adrian D., de 19 ani,  şi Florentina B., de 20 de ani, din Craiova, care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. După  producerea accidentului  şoferul a părăsit locul accidentului fără  încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat în urma investigaţiilor  şi cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri, într-un apartament din Craiova, câteva ore mai târziu. Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de  0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că  a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Tot la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova au ajuns  şi cei doi tineri pe care i-a accidentat, iar medicii le-au acordat îngrijiri  şi au stabilit că, din fericire, nu au suferit leziuni care să  le pună  viaţa în primejdie. Ulterior, în urma discuţiilor cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă  Judecătoria Craiova, s-a luat decizia reţinerii pe o perioadă  de 24 de ore a  şoferului grec, care a ajuns în arestul IPJ Dolj pentru 24 de ore. O zi mai târziu, sâmbătă, 10 septembrie 2016, cetăţeanul grec a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă  de instanţă, care a dispus arestarea preventivă  a bărbatului pentru 30 de zile. În încercarea de a scăpa din arest,  şoferul grec a contestat hotărârea Judecătoriei, contestaţia fiind respinsă, apoi a cerut înlocuirea arestării preventive, de asemenea respinsă. Însă, vineri, 30 septembrie 2016, a avut noroc, Judecătoria Craiova dispunând eliberarea sa sub control judiciar pe o perioadă  de 60 de zile. Parchetul de pe lângă  Judecătoria Craiova a contestat hotărârea, însă  pe 3 octombrie Tribunalul Dolj a respins contestaţia procurorilor, dispunând punerea în libertate a bărbatului.

Dosarul în care a fost trimis în judecată s-a înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 3 octombrie 2016, a fost analizat în camera preliminară, iar pe 8 noiembrie, instanța a constatat legalitatea probatoriului dispunând începerea judecării cauzei:  „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 11603/P/2016 privind pe inculpatul BEKIARIS ATHANASIOS pentru comiterea infr. de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, şi „Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BEKIARIS ATHANASIOS. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08 noiembrie 2016”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 29 noiembrie însă, şoferul grec a cerut Judecătoriei Craiova şi revocarea măsurii controlului judiciar, măsură care îi interzice să părăsească țara. Instanța i-a respins solicitarea, inculpatul a făcut contestație, iar pe 12 decembrie Tribunalul Dolj i-a respins contestația. Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, să formuleze o nouă cerere la Judecătoria Craiova, pe 21 decembrie, de revocare a măsurii controlului judiciar. Instanța de fond i-a respins solicitarea, inculpatul a contestat hotărârea, însă n-a avut mai mult noroc nici la Tribunalul Dolj, unde contestația sa a fost respinsă, pe 28 decembrie:  „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Bekiaris Athanasios împotriva încheierii din data de 21.12.2016 a Judecătoriei Craiova. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. Obligă contestatorul – Bekiaris Athanasios la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, se arată în încheierea de şedință a instanței.

Pe fond, procesul are termen pe 10 ianuarie, dată la care inculpatul şi-ar putea afla sentința.Camelia SÂRBU

Politica