joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea devine istorie

 

CSM-ul a reziliat contractul cu majoritatea jucătorilor, iar Liga a 2-a va rămâne fără o altă echipă după retragerea grupărilor din Pâncota şi Berceni.

Cum fotbalul românesc la nivelul primelor ligi se confruntă cu mari probleme, din tipar nu putea ieşi încă o echipă din Oltenia. După Pandurii care de la începutul sezonului se confruntă cu probleme de ordin material, în această iarnă a venit şi rândul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Această grupare este în imposibilitatea de a terminat sezonul deoarece parteneriatul, sponsorul clubului şi Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, s-a destrămat din senin, după trei ani şi jumătate. Astfel, săptămâna trecută, managerul clubului, Lucian Munteanu a chemat la sediul clubului jucătorii locali, iar aceştia au semnat întreruperea activităţii, începând cu luna decembrie. În perioada următoare, vor fi chemaţi să semneze actul care certifică întreruperea şi jucătorii care sunt originari din alte localităţi şi care momentan sunt plecaţi.

Administratorul judiciar a decis întreruperea activităţii la CSM Râmnicu Vâlcea, pentru că nu există un buget pentru perioada următoare. Jucătorii au semnat întreruperea, urmând ca atunci când începe perioada de transferuri, administratorul judiciar să le dea actele sub formă de transfer sau împrumut către alte cluburi. Este normal ca, atât timp cât nu le putem oferi competiţie, jucătorii să îşi desfăşoare activitatea la alte cluburi. În momentul de faţă, toţi jucătorii şi angajaţii au primit salariile aferente pe luna noiembrie, inclusiv. Continuarea activităţii ar genera obligaţii de plată, atât către salariile angajaţilor, cât şi către stat, iar prin această întrerupere se stopează cheltuielile, până se clarifică situaţia. Nu s-a întâmplat nimic pozitiv în ultima lună, ceea ce nu ne dă speranţe pentru viitor”, a declarat Lucian Munteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai spus că varianta retragerii din campionat este o lovitură puternică mai ales că la începutul sezonului perspectivele erau bune, iar vâlcenii erau priviți ca una din echipele cu şanse la promovare: ”Este un moment prost, o decizie luată la mijlocul anului competiţional. Dacă ştiam lucrurile acestea din vară, poate o gândeam altfel, poate înscriam echipa la Liga a 3-a, dar rămânea activitate atât la echipa mare, cât şi la competiţiile de juniori. Aşa, am încurcat 25 de fotbalişti, plus restul de angajaţi. Administratorul a trimis la primărie o cerere, prin care cere să se desemneze un reprezentant care să vină să preia baza sportivă din Zăvoi. Cel mai trist este pentru juniorii noştri, care nu mai au perspective, dar şi pentru angajaţii clubului, care intră în şomaj. E dureros pentru toţi”.

În cazul în care se retrag ceea ce este cel mai probabil, liga a 2-a se va relua din etapa a 22-a cu trei competitoare mai puţin faţă de cum a debutat. Până acum, Şoimii Pâncota a fost exclusă, iar ACS Berceni s-a retras.

Politica