sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii cu funcţii de conducere în Parlament

 

Noii parlamentari din Oltenia au prins funcţii de conducere în Senat şi în Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a fost ales vicepreşedinte al Senatului, for condus, în continuare, de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu a fost desemnat chestor la Senat.

Senatorul de Olt, Florin Iordache este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a fost desemnat preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului de la Senat. De altfel, marţi, acesta şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu.

Comisia pentru sănătate publică îl are drept secretar pe preşedintele ALDE Drobeta Turnu Severin, Ionuţ Sibinescu. Sibinescu este şi vicelider al grupului ALDE din Senat. Un alt oltean, dar candidat de la Arad, Mihai Fifor, a fost desemnat preşedinte al Comisiei pentru regulament din cadrul Senatului.

În ceea ce priveşte grupurile parlamentare, senatorul doljean Mario Ovidiu Oprea a fost desemnat liderul liberalilor din Senat.

Am primit o nouă responsabilitate, aceea de lider al grupului de senatori PNL. Deşi această funcţie presupune o mare răspundere, sunt pregătit să răspund aşteptărilor prin corectitudine, demnitate, muncă şi curaj. Vă mulţumesc tuturor pentru votul de încredere care m-a adus până aici şi voi încerca să „filtrez” totul prin #politicasinceritatii aşa cum v-am promis la început de drum”, a scris senatorul pe pagina personală de Facebook.

Siminica Mirea, senatoare de Olt, a fost aleasă vicelider al grupului PNL din Senat.

În Camera Deputaţilor, senatoarea de Dolj Lavinia Craioveanu a fost desemnată vicelider al grupului PSD, la fel ca şi mehedinţeanul Liviu Mazilu.

Parlamentarii olteni au primit funcţii şi în comisiile din Camera Deputaţilor.

Astfel, liberalul oltean Gigel Știrbu este preşedinte al comisiei Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pesedistul doljean Ion Călin este vicepreşedinte în

Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi este condusă de pesedistul oltean Florin Iordache, iar vicepreşedinte este Alina Tănăsescu (PSD Dolj).

Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor o are drept vicepreşedintă pe Mariana Venera Popescu, deputat al Asociaţiei Macedonenilor din România, iar preşedintele ALDE Dolj, Ion Cupă este vicepreşedinte în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

 

Politica