marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tatami pline de medalii

Secţia de judo de la CSM Drobeta a cucerit, în acest an, 28 de medalii la Campionatele Naţionale, dintre care 12 la Ne-waza, una la Cupa României şi 3 la Balcaniadă

Anul 2016 a fost prolific pentru elevii pregătiţi de Gicu Vasilan şi Lena Sterea, care au obţinut 11 medalii de aur la Campionatele Naţionale, dintre care 6 la judo. La bilanţul total, de 32 de medalii, au contribuit 13 sportivi. Patru dintre judoka au cucerit câte 4 medalii. Astfel, Ana Maria Vladu şi-a trecut în palmares aurul la Naţionalele de judo pentru copii U14 şi bronzul la cele de U15, iar la Ne-waza a fost dublă campioană naţională, la U14 şi U15. La CN de judo, Anda Vâlvoi a cucerit aurul la cadeţi (U18) şi bronzul la juniori (U21), iar la CN de Ne-waza (luptă la sol) a urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere, la cadeţi. Pe plan extern, severineanca a devenit vicecampioană balcanică de cadeţi. Iasmina Covaciu a luat aurul la Naţionalele de judo la copii U16 şi la Ne-waza pentru copii U15, argintul la copii U15 şi la Balcaniada U15. Severineanca Ana Maria Stroe a obţinut bronzul la Naţionalele de juniori, precum şi la Balcaniada de juniori şi cadeţi, iar la Ne-waza a devenit campioană naţională la cadeţi. Originare din Craiova, Lorena Necula a cucerit aurul la Naţionalele de judo şi la cele de Ne-waza, pentru cadeţi, iar Daniela Demetrio a obţinut aurul la Naţionalelede copii U16 şi argint la Ne-Waza U15. Diana Argint a luat aurul la Naţionalele U13, iar la Ne-waza s-a clasat pe locul secund la U15 şi pe ultima treaptă a podiumului la U14. Andreea Borontiş (52 kg) a fost încununată cu argint la Naţionalele de cadeţi, iar Roberta Ioviţă a fost medaliată doar la Ne-waza, unde a luat argintul la cadeţi U18 şi bronzul la copii U16. O medalie de bronz şi-a trecut în palmares Denisa Vâlvoi , la CN de Ne-waza pentru copii U12. La seniori, Alexandra Stan a obţinut trei medalii de argint, la Campionatul Naţional, la Cupa României şi la Ne-waza, iar Daniela Hondiu-Poroineanu a cucerit argintul la Naţionalele de judo. Singurul băiat medaliat a fost Ionuţ Ianîcu, care, la începutul anului, a obţinut argintul la Naţionalele de juniori şi bronz la seniori. Sportivul originar din Craiova s-a operat în primăvară la menisc şi ligament, iar, ulterior, a decis să abandoneze cariera sportivă.

A fost un an bun pentru clubul nostru. Avem 7 campioni naţionali, unii atât la judo, cât şi la Ne-waza. Sper ca în 2017 să avem rezultate cel puţin la fel de bune. Copiii cresc în vârstă, iar medaliile sunt mai greu de obţinut la categorii superioare”,a precizat Lena Sterea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica