marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un gest frumos, răsplătit cu un zâmbet

Începutul acestei săptămânii a adus un moment de bucurie vârsnicilor internaţi în cadrul Centrului de Asistenţă Fălcoiu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Centrul funcţionează din 1997 şi se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. Conacul este în patrimoniul Consiliului Judeţean.

Pensionarii din Centrul de Asistenţă Fălcoiu au primit cadouri constând în pachete cu alimente, haine, dulciuri, săpunuri şi prosoape. Acţiunea a fost iniţiată de preotul paroh din Caracal de la Biserica Toţi Sfinţii, Iustin Iagăru.

Acţiunea preotului a fost completată de programele artistice ale copiilor din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional IONIȚĂ ASAN din urbea romanaţeană, alături de profesor diriginte Mariana Marinescu. Trebuie spus că, pe lângă programul artistic oferit de liceeni, asistaţii sociali au fost încântaţi de spectacolul oferit de profesioniştii Corului Colegiului Naţional IONIȚĂ ASAN, dirijaţi de profesor de religie-preot Popa Ion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încântarea de pe chipul bătrânilor a fost reală, dar nu numai pentru ei. Directorul centrului DUMITRA LUCIAN a mulţumit, în numele asistaţilor sociali, pentru grija pe care preotul o are faţă de ei.

Trebuie spus că centrul din Fălcoiu funcţionează aproape la capacitate maximă, adică 43 de bătrâni. Aici sunt internate şi persoane cu handicap sau alţi oameni care au domiciliul în Olt, beneficiind de asistenţă medicală non-stop.
Clădirea a fost conac a marii familii boiereşti Jieni, fostul conac boieresc a fost transformat în cămin pentru bătrâni, iar anterior a fost sediul CAP-ului din Fălcoiu. Spre sfârşitul secolului, reprezentanţii familiei Jienilor au vândut
clădirea lui Mihail Demetrian, deţinută până la exproprierea din 1945. Mihail Demetrian a fost prefect, deputat, senator şi preşedinte al organizaţiei liberale din Romanaţi.

O acţiune frumoasă şi de suflet, având în vedere că pentru mulţi dintre ei nu mai vine nicio rudă să-i viziteze, să le spună o vorbă frumoasă.

Dragoş Ostroveanu

Politica