joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în România!“

 

În ciuda unei propagande susţinute de către adversarii politici, Partidul Social Democrat demonstrează că este un partid al tinerilor. Mărturie stă chiar programul de guvernare, acolo unde găsim o serie de propuneri care au drept scop să-i convingă pe tineri să rămână în ţară pentru că aici au un viitor mai bun. PSD vrea ca tinerii să îndrăznească să creadă în România!

Aşa după cum o relevă orice fel de sondaj, mulţi dintre tinerii români cred că viitorul lor este în afara României. Mulţi dintre ei şi-au pierdut încrederea în faptul că sistemul politic ar avea soluţii pentru ei. PSD şi-a propus însă să schimbe această realitate şi să le arate tinerilor că există soluţii şi, mai important, voinţă politică pentru a le implementa. „PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară şi perspectiva de a fi parte a clasei de mijloc. Vrem să îi convingem pe tineri să îndrăznească să creadă în România şi în faptul că PSD are răspunsuri la întrebările lor. Şi să dovedim că putem pune în aplicare acele soluţii astfel încât tinerii să aibă aici un viitor profesional, să îşi facă o casă, să îşi întemeieze o familie şi să se alăture clasei de mijloc.

Suntem un partid deschis către tineri: 40% din numărul celor înscrişi pe listele electorale ale PSD sunt tineri, un procent record“, spune preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sprijin la început de drum

În prezent, unul din cinci tineri cu vârsta între 15 şi 24 de ani nu are loc de muncă, nu urmează vreun program de pregătire profesională şi nu este înscris într-un program de educaţie. Tocmai de aceea, PSD vine, prin programul de guvernare, cu o serie de măsuri pentru sprijinirea pentru tinerilor în ceea ce priveşte cariera şi profesia. Astfel, social-democraţii vor să acorde tinerilor posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei, pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe, a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat. Totodată, programul de guvernare prevede programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii şi stagii pentru experiență profesională pentru tinerii şi absolvenţii de studii superioare, dar şi creşterea burselor studențeşti şi dublarea burselor sociale.

PSD propune oferirea de alocații pentru finalizarea studiilor: alocații pentru terminarea gimnaziului, burse profesionale ori sprijin financiar pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace.

Impozite mici pentru tinerii angajaţi, facilităţi pentru angajatori

În programul de guvernare se mai arată că PSD propune eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună, de la 1 ianuarie 2018, care în prezent este de 16%. PSD propune, de asemenea, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei pe lună, precum şi eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei. Programul PSD pentru tineri prevede şi eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfăşoară activităţi independente, concomitent cu creşterea salariului minim brut la 1.400 de lei în 2017, urmând ca acesta să crească progresiv la 1.510 lei în 2018, 1.625 lei în 2019 şi la 1.750 în 2020.

De asemenea, PSD doreşte să încurajeze angajarea tinerilor, astfel că propune demararea programului „Primul salariu“, prin care va asigura un salariu de încadrare în cuantum de 2.500 de lei în primii 3 ani de muncă pentru tinerii licenţiaţi, indiferent de salariul stabilit cu angajatorul, statul urmând să asigure diferenţa până la suma menţionată, precum şi subvenționarea a 50% din cheltuielile angajatorului în cei 3 ani, cu menținerea angajării pe o perioadă de 5 ani.

Mai mult, programul de guvernare mai prevede acordarea firmelor care angajează tineri a sumei de 1.400 de lei pe lună, timp de un an, pentru fiecare tânăr angajat.

Totodată, PSD doreşte asigurarea a 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile suportate de tineri care se relochează la mai mult de 50 de kilometri depărtare de domiciliul stabil în căutarea unei slujbe. PSD vizează eliminarea contribuţiei de şomaj, precum şi a contribuţiilor pentru concedii, creanţe salariale şi risc la accidente în cazul tinerilor angajaţi.

Ajutor pentru familiile tinere

Una dintre marile probleme cu care se confruntă, în prezent, tinerii români este legată de achiziţionarea unei locuinţe. Tocmai din acest motiv, PSD propune construirea a 1.500 de locuinţe pe an prin Programul Naţional de Locuinţe pentru Tineri şi a 30 de noi cămine studențeşti. De asemenea, PSD doreşte ca TVA-ul pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe să fie eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, la fel ca şi impozitul pentru transferul de proprietăți, pentru sume mai mici de 450.000 lei.

Pentru familiile care au venituri sub 5.000 de lei pe lună, PSD urmăreşte acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.600 lei pe an pentru fiecare copil, cu condiția ca acesta să frecventeze cursurile şcolare, contribuind astfel serios la prevenirea abandonului şcolar.

Acestea sunt principalele măsuri pe care PSD le va lua pentru tineri, nu peste 10 ani, nu peste 3 ani, ci imediat ce va ajunge la guvernare!

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007, executat de Inter Regional Media SRL-D

Politica