Operele lui Brâncuşi, monitorizate video

Un sistem de supraveghere video performant va fi montat de autorităţile locale în zona operelor lui Constantin Brâncuşi, din municipiul Târgu Jiu.

În momentul de faţă, la Masa tăcerii, Poarte sărutului şi Coloana fără sfârşit există camere web care transmit live pe internt imagini de la cele trei opere de artă renumite în toată lumea, informează adevărul.ro.

Licitația pentru noul sistem de supraveghere video va fi lansată până la sfârşitul anului, iar investiția este estimată la 59.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova


„Centrul Brâncuşi, deja, are alocate sumele necesare către Serviciului de Investiţii al Primăriei Târgu Jiu pentru a începe montarea camerelor de supraveghere în jurul operelor. Este un proiect care, conform legii, trebuie aprobat şi de Poliţie şi de alte instituţii ale statului. Urmează ca până la finele anului să aibă loc licitaţia şi să înceapă montarea, este un proiect destul de greoi fiindcă nu poţi să tragi fire prin tot Parcul Coloanei, este mai greoi. Se va merge pe camere care focalizează, camere care se învârt la 180, 360 de grade şi care vor fi legate cel puţin în dispeceratul Poliţiei Locale”,

a declarat, pentru sursa citată, Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Târgu Jiu.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 27.03 – 02.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

MAE, atenționare de călătorie în Franța: Zboruri anulate până marți

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români...

Polițiștii mehedințeni au acționat la verificarea transporturilor de marfă

Polițiștii mehedințeni au acționat pe linia siguranței rutiere, cu...

Mehedințean beat la volan

Un mehedințean s-a ales cu dosar penal după ce...