luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

“Cutezăm” să dăruim de Crăciun

De ani buni, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” ne-a obișnuit cu organizarea unor activități cultural-artistice în preajma sărbătorilor de iarnă. Fiecare eveniment pregătit a gravitat în jurul aceluiași obiectiv clar: colectarea de jucării pentru copiii nevoiași din județ, pentru micuții devaforizați și marginalizați din Craiova și împrejurimi.

Cum numărul mare de copii aflați într-o situație dificilă, adesea lipsită de perspectivă și speranță, este o realitate care ne preocupă pe fiecare dintre noi, Biblioteca Aman își propune, anual, desfășurarea unor activități de ale căror efecte să beneficieze tocmai aceia dintre copii care, datorită lipsurilor și privațiunilor din viața de zi cu zi, nu au acces la jucării, la bucurii și căldură în preajma celei mai așteptate sărbători creștine – Crăciunul.

Alături de campania de strangere de jucării denumită în mod generic “Să fim mai buni de sărbători”, acțiune organizată de Secția pentru Copii şi Tineret, Biblioteca Aman completează seria de inițiative cu scop caritabil propunând un format inedit. Astfel, în premieră absolută, Trupa de teatru a instituției – “Cutezătorii”, va pune în scenă luni, 5 decembrie 2016, începând cu ora 12.00, o piesă scrisă și montată în regie proprie. Scenaristul, Dan Constantin Nichita, unul dintre primii membri ai trupei de teatru amator, a realizat această piesă cu convingerea că după adaptările puse în scenă în anii din urmă, a venit momentul ca artiștii bibliotecii să propună o compoziție originală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În așteptarea lui Moș Crăciun”, pentru că acesta este titlul piesei de teatru pregătită de “cutezători” din bibliotecă, se vrea o reprezentație artistică ludică, în ton cu atmosfera sărbătorilor de iarnă, la care să participe copiii și adulții care îndrăgesc poveștile și tainele lor. Mai mult, actorii și bibliotecarii de la Aman le lansează tuturor celor care iubesc arta și teatrul invitația de a dona jucării și diverse alte obiecte care să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în școlile și grădinițele unde copiii merită un Crăciun normal.

Toate obiectele donate pot fi aduse la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, în Sala “Acad. Dinu C. Giurescu” în zilele de 5 și 6 decembrie, în intervalul orar 9.00-17.00, urmând ca, în săptămâna premergătoare Crăciunului, 19 – 23 decembrie, o echipa de bibliotecari să le repartizeze la câteva unități de învățământ din Craiova și comunele învecinate.

Trupa de teatru amator a bibliotecii, “Cutezătorii”, așa cum s-au lansat în spațiul public, aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Înființată în anul 2011 sub egida bibliotecii, “Cutezătorii” a fost un proiect prin care am urmărit două obiective clare. În primul rând, ne-am dorit implicarea activă a bibliotecii în popularizarea pieselor de teatru scrise de autorii români în spații și medii în care nicio altă piesă nu mai fusese pusă în scenă. Am adus teatrul mai aproape ce toți cei din mediul rural, ne-am înscris și am participat pentru două ediții consecutive la Festivalul Internațional de Teatru “Krastyo Pishurkadesfășurat în Lom, Bulgaria și am inițiat, la Craiova, un Festival al teatrului amator – “Mereu tânăr”, pentru care, până în prezent, am organizat trei ediții. Un al doilea motiv pentru care am inițiat acest proiect ține, aș spune, de partea emoțională, de necesitatea de a le oferi tuturor actorilor un sens definit, o oportunitate de socializare și afirmare pentru cei mai tonici dintre vârstnicii Craiovei. Ne bucură entuziasmul cu care continuă să pună în scenă adaptări dintre cele mai frumoase, piese și regii demne de o trupă de profesioniști. Le urez mult succes actorilor noștri și îi felicit pentru ideea implicării într-un eveniment cu scop caritabil – strângerea de jucării pentru copii!”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Evenimentul se va desfășura luni, 5 decembrie 2016, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, începând cu ora 12.00.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica