marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mario Ovidiu Oprea: Trebuie să ne aplecăm mult mai mult spre produsele tradiţionale, crescute natural în curţile bătrânilor noștri

 

România nu-şi mai permite încă patru ani de greşeli în defavoarea fermierului român, iar agricultorul român trebuie să devină un adevărat fermier european, afirmă senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea. Candidat la un nou mandat în Senatul României, Mario Ovidiu Oprea declară că PNL urmărește acordarea la timp a subvenţiilor în agricultură și, pentru Dolj, în special, reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii aparţinând domeniului public al statului, din fonduri europene.

Cred că o gândire sănătoasă spune că nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat. Potrivit datelor Eurostat, aproape jumătate din populaţia României trăieşte în zona rurală, motiv pentru care modernizarea sectorului agro-rural din România este o prioritate strategică in viziunea de guvernare liberală. PNL susţine deblocarea potenţialului economic al spaţiului rural şi reformarea exploataţiilor agricole, prin direcţii clare şi asumate de partidul nostru. România nu-şi mai permite încă patru ani de greşeli în defavoarea fermierului român. Nu este suficient să conştientizăm faptul că avem un potenţial agricol imens, ci trebuie să valorificăm în mod real acest avantaj. Toate aceste măsuri pot fi finalizate prin absobţia fondurilor europene repartizate agriculturii româneşti. Trebuie să înţelegem că transformarea agriculturii de subzistenţă într-o afacere profitabilă este o prioritate care nu merită neglijată. Agricultorul român trebuie să devină un adevărat fermier european. În acest sens, strategia noastră urmăreşte ca sectorul agricol să devină atractiv, iar fermierul român un pion important în arhitectura economică a statului. Este vitală transfomarea agriculturii româneşti într-un motor de creştere economică prin crearea de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural și garantarea veniturilor agricultorilor.

PNL şi-a propus să ajute şi la îmbunătăţirea unei mai bune organizări pentru acordarea la timp a subvenţiilor în agricultură. Banii pierduţi sunt o pierdere imensă pentru fermierii direct afectaţi, iar pentru unii dintre ei aceasta poate fi o lovitură egală cu falimentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, eu cred că baza dezvoltării unei agriculturi competitive o reprezintă irigaţiile. Este absolut necesară reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii aparţinând domeniului public al statului pentru cele un milion de hectare, din fonduri structurale în perioada 2014-2020, mai ales că Doljul se confruntă de mulţi ani cu fenomenul de deşertificare, pe arii extinse. PNL luptă pentru stimularea comasării terenurilor, întrucăt considerăm prioritară transformarea exploataţiilor mici şi de subzistenţă în ferme de dimensiune medie. Concentrarea acestor parcele a fost îngreunată atât de lipsa unui cadastru agricol, cât şi de lipsa unui program de comasare a terenurilor. Importante suprafeţe agricole sunt în acest moment necultivate în condiţiile în care, pe piaţa naţională, europeană şi mondială, cererea de produse alimentare este în creştere”, precizează senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea.

Senatorul mai arată că PNL susţine agricultura ecologică pe care o vede nu ca pe un moft, ci ca pe o necesitate.

Consolidarea organizaţiilor profesionale ale producătorilor agricoli va reglementa piaţa de legume-fructe cu ajutorul carnetului de legumicultor, certificatului de producător, cardului de acces în piaţă. Partidul Naţional Liberal sprijină şi agricultura de nişă, adică agricultura ecologică şi produse tradiţionale ca mărci înregistrate. România trebuie să pătrundă și să își consolideze o poziţie de lider pe piaţa europeană a produselor bio. Produsele bio nu sunt un moft sau o fiţă în alimentaţia pe care o dorim sănătoasă. Sunt o necesitate ca urmare a introducerii pe piaţă a „n” produse nocive, crescute fortaţ în medii chimice, iar cumpărătorii, prin preferinţele lor au semnalat că trebuie să ne aplecăm mult mai mult spre produsele tradiţionale, crescute natural în curţile bătrânilor noștri şi să-i sprijinim pe aceştia pentru ca marfa lor să nu mai fie înlocuită de alimente artificiale, atât de dăunătoare”, a conchis senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea.

Material electoral

Politica