marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prinși la braconaj cinegetic

Cinci bărbaţi, cu vârste între 20 şi 47 de ani, au fost prinşi de jandarmii doljeni în timp ce practicau vânătoarea pe timpul nopţii la lumina proiectorului şi prin folosirea câinilor din rasa ogar.

Marţi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, aflate în timpul unei acţiuni specifice de prevenire a faptelor antisociale în domeniul cinegetic, s-au sesizat cu privire la faptul că pe fondul de vânătoare 26 Bârca, se afla un autoturism care se deplasa în diferite direcţii şi lumina fondul de vânătoare cu un proiector.

Jandarmii au procedat la oprirea autoturismului, la legitimarea conducătorului auto şi a pasagerilor constatând că se numesc M.I.G., de 31 ani, C.G., de 35 ani, D.F.E., de 20 ani toţi trei din com. Urzicuţa, V.F., de 47 ani, din com. Bârca şi A.M., de 37 ani, din loc. Băileşti, ocazie cu care au mai fost găsiţi patru câini din rasa Ogar şi un iepure de câmp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „practicarea vânătorii cu ogari” şi „vânătoarea pe timp de noapte la lumina farurilor autovehiculelor sau prin folosirea proiectorului”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, iar documentele întocmite au fost înaintate organelor judiciare din cadrul I.P.J. Dolj pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Dolj

Politica