sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinţi i-a băgat în şedinţă pe primari

Ieri a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi o întâlnire a conducerii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 4 Sud-Vest Oltenia (C.R.F.I.R. 4 S-V Oltenia) cu primarii din judeţul Mehedinţi, la care a fost prezent şi prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel. Directorul general adjunct de la C.R.F.I.R. 4 S-V Oltenia, Dorel Stăicuţ, a informat primarii cu privire la deschiderea unei noi sesiuni de depunere pentru sub-măsurile: 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – drumuri comunale şi 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice.

Cu această ocazie, prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a subliniat importanţa întocmirii aplicaţiilor de finanţare pentru accesarea de fonduri europene, cu ajutorul cărora primăriile pot realiza investiţii în comunităţile pe care le reprezintă.

În urma discuţiilor pe care le-am avut la Ministerul Agriculturii şi la nivelul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în perioada imediat următoare se va deschide o nouă sesiune pentru depunere de proiecte cu finanţare europeană. Este vorba de programul naţional de dezvoltare rurală 2014-2020, cu două sub-măsuri, care privesc investiţiile în drumuri comunale, drumuri de exploataţie agricolă şi drumuri de exploataţie forestieră”, a declarat prefectul Cristinel Pavel. În continuare, prefectul judeţului Mehedinţi a vorbit despre măsurile pe care primarii trebuie să le ia în perioada următoare pentru evitarea unor posibile blocaje pe infrastructura rutieră, dar şi despre obligaţia primăriilor de a comunica contractele de deszăpezire până cel mai târziu în data de 25 noiembrie către Instituţia Prefectului judeţului Mehedinţi şi de a asigura publicitatea acestor contracte pe site-ul oficial al primăriei. De asemenea, li s-a reamintit primarilor obligaţia de a asigura permanenţa la sediul instituţiei, în cazuri de situaţii de urgenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Trebuie să ne asigurăm că zăpada nu ne va pune probleme în perioada următoare. Nu vreau să ajungem în situaţia în care în ziua scrutinului electoral din 11 decembrie să avem drumuri blocate şi, Doamne fereşte, secţii de votare unde să nu se poată ajunge. Să ştiţi că responsabilitatea se va răsfrânge asupra d-voastră”, a precizat prefectul judeţului Mehedinţi. Referitor la pregătirea şi organizarea scrutinului electoral din 11 decembrie, prefectul Cristinel Pavel a declarat că primăriile trebuie să asigure toate materialele necesare pentru amenajarea secţiilor de votare din judeţul Mehedinţi şi că toate activităţile prinse în calendarul alegerilor parlamentare sunt în grafic. De altfel, echipe mixte de control de la Instituţia Prefectului judeţului Mehedinţi şi alte instituţii cu atribuţii pe această linie vor verifica în perioada următoare toate secţiile de votare din judeţ. „Vreau să vă informez că la nivelul comisiei tehnice judeţene pentru pregătirea şi organizarea alegerilor parlamentare am luat toate măsurile necesare pentru ca aceste alegeri să se desfăşoare în condiţii normale, legale, de echidistanţă şi imparţialitate faţă de toţi candidaţii care intră în această competiţie electorală”, a mai spus prefectul judeţului Mehedinţi.

 

Politica