vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţistul prins beat la volan, plângere penală împotriva colegilor care l-au încătuşat

Poliţistul din Călăraşi, care a făcut spectacol pe străzile Râmnicului după ce s-a urcat băut la volan şi a plecat cu maşina la plimbare, a depus plângere penală pe numele poliţiştilor care l-au reţinut.

Poliţistul, în vârstă de 23 de ani, a mers, imediat după incident, la Serviciul de Medicină Legală şi a scos un certificat medico-legal în care scrie că are vânătăi pe corp şi o zgârietură, iar pentru aceste leziuni, legistul a stabilit că are nevoie de 2, 3 zile de îngrijiri medicale, după cum informează rtv.net. Cu acest certificat medico-legal, mai arată sursa citată, a mers apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi a depus o plângere penală împotriva poliţiştilor de la Rutieră pe care îi acuză că în noaptea în care l-au depistat băut la volan l-au bruscat şi l-au filmat.

Reamintim că, în noaptea de duminică spre luni, la ora 1.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi prin apel direct cu privire la faptul că un autoturism circulă haotic pe un bulevard din municipiu. La volan se afla un poliţist, de 23 ani, care consumase bături alcoolice. Bogdan Bogoslov se numeşte poliţistul prins beat la volan şi este sub-inspector la Serviciul Rutier Călăraşi, informează voceavâlcii.ro. Poliţiştii au tras 12 focuri de armă pentru a-l opri, însă agentul din Călăraşi a continuat să apese pedala de acceleraţie până a intrat cu maşina într-un cap de pod.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un echipaj de poliţie a identificat autoturismul în trafic. Conducătorul auto nu a respectat semnalele de oprire date de poliţişti. Astfel că, s-a procedat la urmărirea autovehiculului. Pentru oprirea acestuia, s-a făcut uz de armamentul din dotare, atât în plan vertical, cât şi înspre autoturism.

La scurt timp, conducătorul auto a lovit cu partea stânga faţă un cap de pod, nemaiputându-se deplasa. Imediat, după ce autoturismul s-a oprit, poliţiştii din cele două echipaje de poliţie au identificat conducătorul auto, un tânăr, de 23 de ani, şi pasagerul, de 26 de ani.

Întrucât cele două persoane s-au manifestat violent, s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestora şi li s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Tânărul, de 26 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Șoferul, adică poliţistul de 23 ani, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind de acord să i se recolteze probă biologică pentru stabilirea alcoolemie.

Aşa că cei doi au fost conduşi la spital, unde a urmat un nou scandal.

Poliţiştii prezenţi la faţa locului au declarat, pentru Vocea Vâlcii că acesta a avut un comportament deviant, i-a înjurat şi, mai mult decât atât, la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Vâlcea, acesta a lovit o asistentă cu piciorul în momentul în care aceasta încerca să-i recolteze probe de sânge.

Nu am putut să opresc pentru că nu am fost eu la volan. Eram în spate, dudă de beat, exact cum sunt acum, dar mi-a mai trecut… M-aţi încins, m-aţi lovit la păr, mi-aţi sucit mâinile la spate, v-am dat 4 doze de sânge şi voi tot pe mine vreţi să mă băgaţi… ce am făcut eu? (…) Fumaţi din ţigări şi vă credeţi şmecheri, dar n-am făcut şcoala împreună… Stai aşa, că nu e chiar aşa… Ți-am explicat că l-am luat pe acela să mă ducă acasă şi tu mă iei pe mine şi mă tăvăleşti. (…)”, le-a strigat poliţistul beat celor care încercau să-l liniştească, scrie sursa citată.
Acesta a încercat s
ă scape afirmând că nu el se afla la volan. În cele din urmă i-au fost recoltate probe de sânge.

Conform, buletinului de analiză toxicologică, cantitatea de alcool în sânge pentru tânărul de 23 de ani este de 1,75 g ‰, arată Poliţia.

Poliţiştii vâlceni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

sursa foto: voceavalcii.ro

Politica