sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 2.500 de elevi doljeni vor “Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei derulează de peste 12 ani programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” prin care se acordă ajutor financiar elevilor din liceele şi şcolile de artă şi meserii. Potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj, anul acesta, 2.463 de elevi au depus cereri pentru a obţine ajutor social. Cei mai mulţi elevi solicitanţi provin de la Liceul Tehnologic Petre Baniţa Călăraşi, aici depunându-şi cererea 202 elevi. De asemenea, de la Colegiul Naţional Economic Gheorghe Chiţu Craiova, 153 elevi au făcut cerere pentru a fi încadraţi în program, iar de la Liceul Tehnologic Constantin Ianculescu Cârcea, doar un singur elev s-a înscris pentru bursa. Cererile de ajutor social au fost depuse de elevii de la 20 de unităţi şcolare din Dolj.

Peste 44.000 de beneficiari, la nivel central

La nivel central, 44.701 elevi vor beneficia de programul „Bani de liceu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice derulează şi în anul şcolar 2016-2017 programul naţional «Bani de liceu». Prin centralizarea listelor finale transmise de către inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti a rezultat un număr total de 44.701 solicitanţi eligibili cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei. În anul şcolar 2016-2017, în funcţie de bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice pentru programul naţional de protecţie socială «Bani de liceu», s-a stabilit că numărul beneficiarilor este de 44.701, egal cu numărul solicitanţilor eligibili”,  potrivit unei note publicate pe site-ul ministerului.

Cei mai mulţi solicitanţi (4.370) sunt din judeţul Suceava, urmaţi de cei din judeţul Iaşi (3.580) iar cei mai puţini (195) sunt din Bucureşti şi Covasna (202).

Condiţii de obţinere a ajutorului de la stat

Liceenii din judeţul Dolj care se încadrează în condiţiile acordării acestui ajutor bănesc de la stat vor beneficia de 180 de lei pe lună, suport financiar condiţionat de prezenţa zilnică la şcoală. Programul implementat de Ministerul Educaţiei are menirea de a duce la scăderea abandonului şcolar şi la atragerea unui număr cât mai mare de copii la şcoală. Beneficiari ai Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, dar şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Politica