marți, iunie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Secretara “penală” încearcă să ajungă la înţelegere cu victimele sale

Magistraţii Tribunalului Dolj au amânat, la sfârşitul săptămânii trecute, procesul secretarei  Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, pentru a-i da posibilitatea să ajungă la înţelegere cu părţile vătămate. Anca Daniela Chivu, condamnată  în iunie a.c. la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, într-un alt proces, a ajuns după  gratii în februarie, fiind suspectată  că  a cerut  şi primit sume cuprinse între 1.000 de lei  şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 noiembrie a.c.

La ultimul termen de judecată, joi, 20 octombrie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au admis solicitarea avocatului secretarei  Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu de amânare a procesului, pentru ca inculpata să poată ajunge la înţelegere cu cei pe care i-a înşelat:  „Admite cererea de amânare formulată de apărătorul inculpatei în vederea împăcării cu persoanele vătămate”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Următorul termen a fost stabilit pe 17 noiembrie a.c.

Reamintim că, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate la Parchetul de pe lângăTribunalul Dolj mai multe denunţuri ale unor persoane care sesizau faptul că, în perioada 2015 – 2016, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, secretara de la  Şcoala Gimnazială  nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova le-a cerut sume de bani cuprinse între 1.000 lei  şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ. Miercuri, 10 februarie a.c., la sediul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii  şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă  şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, au efectuat două  percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar  şi la unitatea şcolară  unde aceasta îşi desfăşoară  activitatea, fiind găsite  şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă  de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie a.c., a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă  a femeii pe o perioadă  de 30 de zile. Pe 20 aprilie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată  pe Anca Daniela Chivu, secretara  şefă  de la Școala Gimnazială  nr. 36 ”Gheorghe Bibescu” Craiova pentru săvârşirea a două  infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită  în formă  continuată  (trei acte materiale)  şi două  infracţiuni de înşelăciune în formă  calificată. În plus, în acelaşi dosar mai este inculpată  o femeie, Anca Emilia Amărăzeanu, care i-a dat  şpagă  secretarei pentru a-i rezolva angajarea la o  şcoală  din municipiu. Între timp secretara a fost plasată  în arest la domiciliu, ulterior scăpând şi de această  măsură. Pe 30 iulie a.c., dosarul a ieşit din camera preliminară, judecătorii de la Tribunal constatând legalitatea probelor şi a rechizitoriului, respingând excepţiile  şi cererile formulate de inculpata Anca Daniela Chivu. Femeia a făcut contestaţie, respinsă  pe 16 septembrie de Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte dosarul înregistrat la Judecătoria Craiova pe 10 decembrie 2015, în care Anca Daniela Chivu a fost acuzată  de fals intelectual pentru că  ar fi modificat fişa matricolă  a unui elev, contra unei sume de bani, pe 23 iunie a.c., femeia a fost condamnată  la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Cauza este acum la Curtea de Apel Craiova, unde se judecă  apelul inculpatei.

 

Politica