joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cercetați pentru trafic de persoane

În urma a 6 percheziții efectuate în județul Dolj, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și proxenetism. De la locuințele celor în cauză au fost ridicate mai multe arme de vânătoare, cartușe, echipamente IT, precum și aproape 17.000 de euro.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat, la data de 20 octombrie, 6 percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de implicare într-o rețea specializată în trafic de persoane și proxenetism, precum şi la două cabane de vânătoare utilizate de acestea.

Trei persoane au fost conduse la unitatea de parchet pentru audieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La locuințele vizate au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 arme de vânătoare, aproape 1.200 de cartuşe de vânătoare de calibru 12 mm, 11 cartuşe cu glonţ calibru 7,62 mm, o armă de tir neletală, 6 dispozitive electronice de imitare a sunetelor de păsări, înscrisuri de evidenţă armament şi muniţie, laptop-uri, telefoane mobile, memory-stick-uri, precum și 16.730 de euro.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2015 şi până în prezent, cei 3 membri ai grupului infracțional organizat ar fi exploatat sexual mai multe tinere, dintre care 3 minore, în Craiova şi alte localităţi din Dolj.

În urma administrarii probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor 3 persoane, iar la data de 21 octombrie 2016 judecătorii din cadrul Tribunalului Dolj au dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Politica