joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta & co, din nou, în Parlament

PSD Gorj mizează la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe fostul premier Victor Ponta, care deşi are probleme cu legea, este susţinut de partid şi a fost pus pe primul loc eligibil pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor.

Locul al doilea, eligibil, este ocupat în listă de către Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, iar pe poziţia a treia se situează fostul prefect de Gorj, Alin Văcaru, considerat un apropiat al lui Victor Ponta, potrivit Mediafax. Pe patru se află, colegul de dosar al lui Victor Ponta, Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia.

În PSD Gorj se discută însă despre schimbarea listei, surse susţinând că Victor Ponta l-ar prefera pe locul al doilea pe tânărul Alin Văcaru, în timp ce deputatul Mihai Weber, aflat pe locul neeligibil 5, ar putea să ocupe locul 2 sau 3 în lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Gorj, scrie Mediafax, care mai arată că cel din urmă speră la ajutorul lui Victor Ponta pe motiv că ocupantul locului al doilea, primarul Ion Ciocea, are pe rol o problemă de integritate încă neclarificată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Senat, lucrurile sunt clare. Lista de candidaturi este deschisă de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care duce un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, iar pe locul al doilea se află Claudiu Manta, fostul lider al TSD Gorj.

Și PNL Gorj şi-a stabilit candidaţii. Lista de deputaţi este deschisă de Dan Vâlceanu, fostul preşedinte al PDL, acum co-preşedinte PNL, iar lista de Senat este condusă de Tudor Barbu, senatorul ales în 2012 pe lista PPDD, arată Mediafax.

Pe locul al doilea la Senat se află Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, acesta fiind urmat de Rodica Ghimiş, fostul director al Casei de Pensii Gorj şi de Mihai Cosmin Brujan, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Pe locul al doilea la deputaţi, poziţie considerată eligibilă, se află fostul deputat PDL, Constantin Severus Militaru, din perioada 2008-2012, locul al treilea fiind ocupat şi acesta de un fost deputat PDL, din legislatura 2004-2008, Marcel Romanescu.

ALDE Gorj nu are listele finalizate, au anunţat liderii organizaţiei, care au făcut însă publice numele ocupanţiilor primelor două poziţii, la deputaţi şi Senat.

Astfel, lista candidaţilor la Camera Deputaţilor este condusă de către senatorul fost PNL, Dian Popescu, copreşedinte al organizaţiei judeţene, iar pe locul al doilea se află Eduard Lădaru, consilier local, preşedintele ALDE Târgu Jiu.

La Senat, lista este condusă de către fostul deputat Scarlat Iriza. Pe locul al doilea se află Vasile Râbu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, până anul trecut social-democrat.

La PMP Gorj, unicul loc de deputaţi considerat eligibil, este ocupat de consilierul judeţean Gheorghe Leşu Daviţoiu, fratele preşedintelui organizaţiei judeţene, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

Primul loc la Senat, neeligibil însă, îi aparţine lui Ion Săvoiu, consilier municipal, fost candidat la Senat, cu patru ani în urmă, din partea Forţei Civice, acesta conducând de altfel şi organizaţia judeţeană a partidului lui Răzvan Ungureanu în Gorj, mai arată sursa citată.

 

Politica