vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin. Ore reduse la Colegiul „Traian” din cauza frigului

Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Traian” din Drobeta Turnu Severin a luat decizia reducerii orelor de curs pe întreg parcursul săptămânii viitoare din cauza frigului. Astfel, de luni, cursurile vor începe la ora 9 și vor avea o durată de 40 minute fiecare. Pauzele vor fi de 5 minute, iar pauza mare de 15 minute.

„În această dimineață am avut clase în care temperature era sub 15 grade, așa că s-a luat decizia, în Consiliul de Administrație de a scurta orele cu 10 minute și pauzele cu 5 minute, pe perioadă limitată. Noi depindem de rețeaua de termoficare, sperăm să o pună în funcțiune cât mai curând”, a declarat Manuela Prajea, directoarea liceului.

În această unitate de învățământ elevii unei clase de a XII-a au venit cu pături la școală, pentru a rezista în timpul orelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situația este aceeași în majoritatea unităților de învățământ din oraș. Doar grădiniție au încălzire.

“Toate grădiniţele din municipiu se descurcă pe cont propriu, în sensul că au aparate electrice omologate. În școli, în cazul în care managerii unităţilor de învăţământ consideră că au spaţii mai călduroase şi acelea sunt libere, pot muta elevii”, a afirmat Mirela Pintea Enea, şefa ISJ Mehedinţi.

Primarul Severinului Marius Screciu afirmă că astăzi ar urma să fie stabilită firma care se va ocupa de operarea utilajelor pentru producerea și furnizarea energiei termice în oraș.

 

sursa foto: adevarul.ro

Politica