vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără autobuze noi, anul acesta. Banii merg la stadion

Primăria Craiova nu va mai achiziţiona cele cinci autobuze noi, aşa cum era stipulat în rectificarea bugetară votată de consilierii locali la ultima şedinţă ordinară, din luna septembrie. Motivul este că motoarele care trebuie să respectele normele UE vor fi disponibile doar în cursul lui ianuarie 2017, după cum a transmis firma cu care primăria are acordul-cadru de furnizare a autobuzelor noi, Solaris. Banii care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pe cele cinci autobuze vor merge către Compania Naţională de Investiţii, pentru noua arenă care se construieşte în Bănie. Toate rectificările bugetare vor fi supuse votului consilierilor locali în şedinţa de joia viitoare.

Suma de 5.249.000 de lei, pe care consilierii locali o alocaseră, prin aprobarea rectificării bugetare de la finele lunii septembrie, pentru cumpărarea a cinci autobuze noi, nu va mai fi cheltuită. Cel puţin nu pe autobuze.

Primăria Craiova intenţiona să facă această investiţie, însă firma cu care municipalitatea are acordul-cadru pentru livrarea a 50 de autobuze noi, Solaris, a transmis că acestea nu pot fi livrate, momentan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noile motoare de care este nevoie vor fi disponibile în cursul lunii ianuarie 2017”

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că motoarele de care este nevoie pentru a respecta normativele de poluare impuse de Uniunea Europeană nu sunt încă disponibile.

Am primit o adresă prin care Solaris ne-a transmis că motoarele care vor fi livrate în spaţiul Uniunii Europene trebuie să îndeplinească normele de poluare, conform stadiului A. Motoarele care îndeplinesc normele de poluare anterioare, adică cele care au stadiul C, nu se află pe stoc, iar înregistrarea acestora în circulaţie este posibilă doar în condiţii speciale. Firma ne-a transmis că noile motoare de care este nevoie vor fi disponibile în cursul lunii ianuarie 2017 şi că, acum, nu deţin motoare care să le permită semnarea unui contract subsecvent pentru această livrare de cinci autobuze, până la sfârşitul anului”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

În schimb, banii vor merge către Compania Naţională de Investiţii, în contul contribuţiei de 10% pe care Primăria Craiova o are pentru construirea noii arene de fotbal din municipiu.

Până acum, din contractul de 50 de aubotuze au fost comandate şi plătite 24. În anul 2014, prin contractul subsecvent de furnizare nr. 1 la acordul cadru au fost achiziţionate 17 autobuze cu valoarea totală de 18.440.784 lei (inclusiv TVA), iar în anul 2015, prin contractul subsecvent de furnizare nr. 2 la acordul-cadru au fost achiziţionate 7 autobuze cu valoarea totală de 7.593.264 lei (inclusiv TVA).

Politica