Expoziţie de pictură și grafică, la Galeriile Cromatic

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită marți, 18 octombrie 2016, ora 17:00, la vernisajul Expoziţiei de pictură și grafică, “Dincolo de timp, semnată Cristian Rudăreanu. În deschidere, grupul de muzică veche “Prințese cu flaute” va interpreta piese din repertoriul compozitorilor Orlando di Lasso, Michael Praetorius și din culegerea “Codex Caioni”.

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova, Cristian Rudăreanu este pasionat de arta plastică. Prima sa expoziție, vernisată la 33 de ani, a cuprins 33 de lucrări de grafică, prezentate pe simezele Muzeului de Artă din Calafat – Palatul Marincu. În 2013, creațiile sale de pictură și sculptură au putut fi admirate la Teatrul Nottara. În același an, deschidea expoziție la Muzeul de Artă din Calafat. Anul acesta, îl regăsim în expoziție de grup în Italia și distins cu Premiul I la Concursul Internațional de Arte “I Dauni” din Vieste (Italia), precum și cu Diplomă de Excelență pentru Artă din partea AVB (Bulgaria).

Tablouri semnate Cristian Rudăreanu se află în colecții particulare în: Belgia, Italia, Germania, Anglia, Bulgaria și Austria.

De ce acest nume ”DINCOLO DE TIMP” ?

“Pentru mine, arta plastică reprezintă o lume nevăzută, pe care o aducem prin culoare și formă în lumea văzută. Vorbim de o realitate profundă, care nu poate fi redată prin cuvinte, sunete sau argumente logice, o formă vie, dinamică și complexă. Arta o simțim doar atunci cand ne asumăm riscul de a trece “dincolo de timp”, devenind noi înșine o poartă spre o cale fără timp, într-o lume mereu măcinată de timp”. Cristian Rudăreanu

Populare

Recomandări

Se anunță noapte albă la Craiova. Mititelu a bătut pe CSU

Premieră în fotbalul craiovean, FCU Craiova învinge echipa lui...

Accident cu ambulanța. Echipajul medical, rănit

Șoferul unei ambulanțe și o asistentă au fost răniți,...

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...