vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Tehnocrația în România este o iluzie

Firmilian Calotă, prim-vicepreşedinte Filiala Municipală ALDE CRAIOVA: ”Modul în care sunt abordate problemele din sănătate ne arată că tehnocraţia actualului Guvern a fost o iluzie otrăvită vândută populaţiei drept medicament”.

Constatăm că Guvernul ”ZERO RESPONSABILITATE” este total depăşit de probleme simple, minore, nu mai vorbim de chestiunile structural.

Tehnocraţie înseamnă, puterea competenţei practice, puterea specialiştilor în chestiuni tehnice. Cum putem vorbi noi de ”tehnocraţie” din moment ce nefuncţionarea sistemului informatic, iată de trei zile, aruncă în aer un întreg sistem de sănătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste tot în lumea civilizată, de la care se revendică preţioşii noştri tehnocraţi din guvernul expirat, când ceva se blochează se pune în aplicare, în secunda 1, un plan B astfel încât societatea, oamenii să nu aibă de suferit, viaţa lor să curgă normal. La noi vedem că este exact invers.

Cerem Ministerului Sănătăţii să nu mai stea cu degetul în gură şi să aştepte revenirea ”sistemului”, ci să caute soluţii alternative eficiente. Peste un timp aceste defecţiuni pot reapărea.

Este evident că sănătatea oamenilor este abordată cu acelaşi ”spirit nonprofesionist” precum inundaţiile sau ninsorile abundente în Bucureşti. Cu datul din umeri, cu așteptări să treacă viitura, să se oprească ninsoarea, săşi revină serverele…

În timp ce ministrul ţine discursuri plate despre criza din sănătate, milioane de pacienţi suferă, iar medicii ezită să consulte de teamă că vor suporta din buzunarul lor costuri care aparţin Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Acelaşi tip de ignoranţă manifestă Ministerul Sănătăţii şi în chestiunea reducerii masive a preţurilor la medicamentele al căror patent a expirat.

Ministrul Sănătăţii, din guvernul la care ALDE a fost parte, a emis un ordin anul trecut, potrivit căruia începând cu 1 iulie 2016 ar fi trebuit să intre în vigoare o reglementare privind alinierea preţurilor medicamentelor originale la preţul medicamentelor generice echivalente. Implementarea ordinului s-a amânat, iar ministerul şi restul guvernului au preferat să dea uitării acest ordin.

Acum li se spune bolnavilor cronic (inclusiv celor aproape 7.000 din judeţul Dolj) că aceste medicamente vor fi ieftinite treptat, începând cu 1 martie 2017.

Iată încă aproape un an pierdut pentru pacienţii pentru care fiecare zi e mai mult decât importantă, E VITALĂ.

Un an pierdut şi nervi mulţi, deopotrivă pentru pacienţi şi medici, datorită unui guvern cu aroganţă multă, dar cu minte puţină şi cu responsabilitate ZERO.

Vestea bună este că acest guvern are zilele numărate.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica