vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Faţă în faţă cu campioanele europene

Handbalistele craiovene întâlnesc încă din etapa a cincea a campionatului naţional formaţia din România care a uimit, sezonul trecut, întregul continent câştigând, la feminin, Liga Campionilor la handbal, după ce s-a impus în finala cu Gyor la loviturile de departajare, performanţă ce nu a mai fost reuşită de vreo echipă românească, din anul 1964. Craiovencele au început bine sezonul, înregistrând trei victorii şi o singură înfrângere în cele patru etape disputate, rezultate ce o clasează pe locul trei în ierarhie cu nouă puncte, peste adversara de azi, CSM Bucureşti, care prezintă acelaşi punctaj, dar un golaveraj mai slab. Campioana Europei a ratat victoria în etapa precedentă, pe terenul formaţiei HC Dunărea Brăila, care s-a impus în faţa bucureştencelor cu scorul de 30-27 şi a urcat pe prima poziţie în clasament. Deşi va întâlni cel mai puternic adversar din campionat, echipa craioveană este încrezătoare că poate obţine un rezultat bun în faţa bucureştencelor.

Aşteptăm o replică foarte bună din partea CSM-ului, mai ales după ultimul lor rezultat, de la Brăila, care nu le-a fost favorabil. Noi de asemenea ne dorim un rezultat pozitiv împotriva lor. Știm că este foarte greu de realizat, însă ne-am deplasat aici să încercăm tot ce se poate pentru a pleca cu puncte”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul echipei feminine de handbal a SCM Craiova.

În ultima etapă, SCM Craiova a trecut foarte uşor de CSM Ploieşti, o formaţie compusă numai din junioare, lucru ce nu le-a provocat prea mult pe fetele antrenate de Burcea. Totuşi, tehnicianul craiovencelor nu consideră că asta ar putea influenţa cumva soarta partidei de azi şi spune că fetele sunt foarte motivate să aibă o evoluţie frumoasă în compania campioanelor europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meciurile nu seamană unele cu altele, iar CSM Bucureşti este o echipă aparte a României. Este campioana Europei en titre, însă cu toate aceastea vom încerca să facem un meci bun. Aşteptăm foarte motivaţi acest meci şi vom da totul pentru a obţine un rezultat bun.”, a adăugat Burcea.

Din punctul de vedere al lotului, componenţa este una completă, cu excepţia jucătoarei Ana Maria Apipie care este în continuare într-o situaţie incertă. Meciul dintre CSM Bucureşti şi SCM Craiova va avea loc, astăzi, de la ora 16.30, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

 

Politica