miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi discuţii pe tema încălzirii Severinului

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, s-a întâlnit, joi, la sediul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin cu reprezentantul Euro Insol SPRL (lichidatorul judiciar de la RAAN), avocatul Remus Borza, pentru clarificarea mai multor detalii tehnice şi juridice privind asigurarea agentului termic în sezonul rece 2016-2017 de la Termocentrala Romag-Termo. La întâlnire au participat şi reprezentanţi din conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin.

„Sunt bucuros că reprezentantul lichidatorului judiciar, domnul avocat Remus Borza, are o atitudine deschisă faţă de soluţia pe care noi am agreat-o, singura alternativă viabilă de a asigura agent termic în municipiul Drobeta Turnu Severin în această iarnă. Discuţia a fost extrem de constructivă, aplicată, în care s-a intrat în detalii tehnice privind număr de personal, meserii, specialităţi, instalaţii, echipamente ş.a. Chiar astăzi domnul Remus Borza împreună cu reprezentanţii SPAET se vor deplasa la termocentrală pentru a identifica exact echipamentele şi instalaţiile care vor trebui preluate de către acest serviciu public”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
În cursul săptămânii viitoare vor avea loc, de asemenea, o serie de alte întâlniri la nivel guvernamental pentru transferul autorizaţiilor şi licenţelor de producţie şi furnizare de energie termică de la RAAN către Primăria Drobeta Turnu Severin şi, totodată, pentru constituirea resurselor financiare necesare funcţionării termocentralei.
“A fost o discuţie tehnică, aplicată, am agreat un calendar de acţiune, urmează, luni, la ora 10.00, să avem o discuţie finală cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu doamna secretar de stat Corina Popescu privind transferul autorizaţiilor şi licenţelor de producţie şi furnizare de energie termică de la RAAN către municipalitate. Miercuri, vom avea o discuţie şi cu vicepriministrul Vasile Dîncu ca să vedem cum constituim resursele financiare necesare, inclusiv pentru personalul care va trebui să fie preluat de către municipalitate. Schema de personal de care avem nevoie pentru a trece în bune condiţii iarna este undeva în jur de 230-250 de persoane”, a precizat reprezentantul Euro Insol SPRL, Remus Borza.
Suma necesară funcţionării termocentralei, pentru plata personalului şi asigurarea combustibilului, este în jur de 17 milioane de lei, potrivit Prefecturii Mehedinţi.

După clarificarea acestor aspecte, termocentrala ar urma să intre într-un program de revizie, de cel mult o lună şi două săptămâni, astfel încât, susţin reprezentanţii Prefecturii, la 20 octombrie instalaţiile să fie funcţionale şi în funcţie de evoluţia temperaturilor să înceapă furnizarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin.
“În acest moment facem paşi concreţi să asigurăm alternativa la încălzire. Preluăm noi, prin Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică  (SPAET) tot ceea ce a făcut RAAN anul trecut  pentru că acum fiind în faliment nu mai poate efectua activităţi comerciale. Îi mulţumesc domnului Borza pentru modul în care a înţeles să ne sprijine, avem împreună câţiva paşi de făcut, sperăm să nu avem niciun fel de sincopă, săptămâna viitoare este una hotărâtoare pentru noi”, a declarat şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, prezent la întâlnire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica