Conecteaza-te cu noi

Actualitate

O nouă amânare în dosarul preşedintelui CJ Olt

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt s-a prezentat, marţi, în faţa magistraţilor Judecătoriei Slatina, în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă. Avocatul acestuia, Radu Ţuluca a obţinut o amânare în dosar.

Potrivit adevărul.ro, s-a invocat faptul că în solicitările anterioare ale Judecătoriei Slatina, către Camera Notarilor Publici şi către Primăria Piatra-Olt, s-au înregistrat omisiuni, în speţă, în solicitarea către Camera Notarilor, înaintată pentru a se clarifica dacă a avut loc succesiunea în cazul moştenitorilor victimei accidentului, părţi în proces, nu s-ar fi indicat data decesului şi nu s-ar fi transmis o copie după certificatul de deces. S-a solicitat, astfel, un nou termen, până la care la dosar să ajungă documentele invocate la termenele trecute. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 octombrie.

Reamintim că pe 3 octombrie 2013, Marius Oprescu, pe atunci vicepreşedinte al CJ Olt, a intrat cu autoturismul într-o căruţă, în apropiere de Piatra-Olt. Mai multe persoane au fost rănite, una dintre acestea decedând ulterior la spital.
Marius Oprescu, alături de alte trei persoane angajate ale Spitalului Judeţean Slatina, a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore pentru diverse infracţiuni: Marius Oprescu – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (manager al Spitalului Judeţean Slatina) – favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău – abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă medicală) – favorizarea infractorului.
Ulterior, instanţa i-a pus în libertate. Cauza privind înlocuirea sângelui fiind disjunsă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, dezvăluit de concretinolt.ro, sângele ajuns la SML Olt nu îi aparţinea lui Oprescu: “Din buletinul de analiză serologică nr. 1305 din 24.10.2013 al I.N.M.L. „Mina Minovici” – Bucureşti a rezultat că proba de sânge recoltată la 3.10.2013, la Spitalul de Urgenţă Slatina, pe care este înscris numele inculpatului Oprescu Marius – prima probă – ora 20,45 aparţine grupei A, subgrupa A1, fiind diferită de proba de sânge recoltată de la inculpatul Oprescu Marius, la data de 21.10.2013, care aparţine grupei 0. De asemenea, din Raportul de expertiză nr. 2896929 din 7.11.2013 întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul Biocriminalistică a rezultat că proba a doua de sânge – ora 21,45 – Oprescu Marius recoltată la 3.10.2013 a pus în evidenţă un profil genetic ce aparţine unei persoane de sex masculin, necunoscută, diferită de profilul genetic recoltat inculpatului Oprescu Marius la data de 21.10.2013”.

Sursa citată a mai arătat că persoana de sex masculin a cărei sânge a ajuns în flacoanele pe care era inscripţionat numele lui Oprescu se pare că aparţine unui pacient aflat la UPU în seara producerii accidentului, căruia i-au fost recoltate probe de sânge pentru analize.

 

© 2021. Toate drepturile rezervate.