joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendii la două anexe gospodărești din Olt

Două anexe gospodărești din județul Olt au fost cuprinse de flăcări, ieri.  Primul incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Priseaca, sat Buicești.

Potrivit ISU Olt, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări de fum, la o anexă gospodărească, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Proprietarul anexei și soția acestuia au suferit atacuri de panică și le-a fost administrat oxigen cu ajutorul accesoriilor de prim ajutor din dotarea autospecialelor. Aceștia au refuzat transportul la spital. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 30 de minute, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars patru animale mici, 78 de păsări și anexa în proporție de aproximativ 90 %. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este folosirea focului deschis ( lumânare ) în spații închise.

Al doilea incendiu se manifesta la o anexă gospodărească din comuna Vișina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele două autospeciale de stingere cu apă și spumă care s-au deplasat la fața locului au reușit să stingă flăcările. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, existând posibilitatea de propagarea la locuința aflată în imediata apropiere. Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru lichidarea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite. Incendiul a distrus acoperișul anexei, pe circa 50 mp, o tonă de grâu, o tonă de lemne de foc, trei motoare electrice și circ a 100 de mp de vegetație uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este propagarea de la incendiul de vegetație uscată, potrivit informațiilor furnizate de ISU Olt.

Politica