joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imigranţi ilegali prinşi în vama Calafat

Şapte persoane care încercau să treacă ilegal graniţa au fost prinse în ultimele zile de poliţiştii de frontieră de la Calafat.

Doi dintre imigranţi au fost găsiţi ascunşi sub patul din cabina şoferului unui autocamion. În data de 15.08.2016, ora 1.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocamion care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Danemarca. Cu ocazia controlului specific, echipa de control, folosind aparatura pentru detecţia bătăilor inimii, a constatat că în cabina şoferului se mai află ascunse două persoane, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse în cabina şoferului sub patul de odihnă, două persoane de sex masculin, cu trăsături afro-asiatice. La cercetări, cele două persoane au declarat că în data de 10.07.2016 au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un cetăţean turc despre a cărui identitate nu au putut să dea detalii. Şoferul mijlocului de transport a declarat că avea cunoştinţă de prezenţa celor două persoane în mijlocul de transport”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei doi migranţi, cu vârste de 16, respectiv 19 ani, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

5 irakieni, în microbuzul unui bulgar

Săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat cinci cetăţeni irakieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui microbuz condus de un cetăţean bulgar.

În data de 11.08.2016, în jurul orei 0.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Georgiev K., în vârstă de 34 ani, la volanul unui microbuz marca Iveco, fără încărcătură.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit în spatele scaunului şoferului, un perete dublu. În compartimentul special amenajat au fost descoperite, ascunse, cinci persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză, care nu aveau documente de călătorie asupra lor, sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani.

Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine şi au trecut ilegal în Turcia, apoi în Bulgaria, unde au fost preluaţi de cetăţeanul bulgar Georgiev K., care i-a ascuns în microbuz, contra sumei de  5.000 de euro,  pentru a-i transporta în Germania”, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră

Şi în acest caz, şoferul bulgar şi cei cinci migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Politica