vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: PARTENERIATUL IOHANNIS-CIOLOS – UN EXPERIMENT RATAT

Gabriel Zamfir, vicepresedinte ALDE Dolj: ”Impresia este ca premierul conduce un guvern care asteapta comenzi de afara

Scaderea masiva a increderii publice in presedinte (de 31 de procente in doar 20 de luni de mandat) si deasemenea in premierul Ciolos arata inconsistenta proiectului Presedinte-Guvern de tehnocrati.

Cifrele acestui executiv sunt catastrofale. De la stagnarea economica si pina la ratarea fondurilor europene, de la incapacitatea de a rezolva problemele agricultorilor si pina la promisiuni neonorate in domenii esentiale precum sanatatea si munca, totul vorbeste despre falimentul unei guvernari facute pe genunchi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna aceasta alte două informații venite din partea Executivului au creat îngrijorare în rândul românilor.

Prima este cea referitoare la dorința premierului Cioloș de a repune în discuție măsurile de relaxare fiscală, iar cea de-a doua vizează deficitul bugetar pe care îl înregistrează țara noastră.

În ceea ce privește afirmațiile premierului potrivit cărora introducerea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2017, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Fiscal, trebuie discutată cu partidele, deoarece există riscul depășirii deficitului, prim-ministrul pierde din vedere faptul că aceste discuții au fost purtate de către partidele politice.

Guvernul Cioloș trebuia doar să gestioneze economia țării, în așa fel încât lucrurile să nu înregistreze un derapaj, să se mențină cadrul economic prielnic pentru aplicarea etapei a doua de relaxare fiscală.

După 9 luni să spui că există riscul depășirii deficitului bugetar la peste 3% arată incapacitate guvernamentală. Impresia pe care o lasă Dacian Cioloș este aceea că nu conduce un govern în interesul românilor, cei care ar beneficia de măsurile de relaxare fiscală, ci un guvern care stă la comenzi venite din exterior.

Guvernul Ciolos tremură în fața recomandărilor FMI și se pleacă în fața șefilor fondului de fiecare dată când aceștia trimit avertismente. Dacă FMI a spus nu măsurilor de relaxare fiscală, guvernul Cioloș se face preș în fața acestei instituții fără a se gândi la consecințele pe care le au asupra românilor.

Referitor la încasările la bugetul de stat, anul trecut, România a reușit performanța de a încheia pe excedent bugetar, lucru care a permis guvernului din care ALDE a făcut parte să ia o serie de măsuri de relaxare fiscală în beneficiul românilor. România se afla pe excedent de 0,6% din PIB, adică 4,2 miliarde de lei.

După 9 luni de guvernare tehnocrată, tot acel excedent lăsat de guvernul din care am făcut parte a fost anulat.

Între veniturile pe care și le-a programat guvernul Cioloș la buget în primul semestru și ce a reușit Ministerul Finanțelor să aducă este o diferență de 3,9 miliarde de lei, adică aproape 1 miliard de dolari.

Incercarea de a perpetua aceasta guvernare si dupa ianuarie 2017 este un risc major la adresa populatiei.

Daca mai vrea sa reprezinte ceva in politica romaneasca PNL ar trebui sa renunte a mai sustine un guvern care si-a demonstrat limitele de competenta

MINISTRUL IRIMESCU – O PIAZA REA PENTRU AGRICULTURA ROMANEASCA

ANA STANCULESCU, vicepresedinte ALDE DOLJ: Agricultorii doljeni asteapta subventiile restante de anul trecut si despagubiri la timp pentru seceta de anul acesta nu justificari tip “varza de Bruxelles”

Constatam ca ministrul agriculturii sfideaza in continuare pe toata lumea: fermieri, politicieni, ordinea de drept, bunul simt public.

Ne anunta ca daca va ramane la guvern nu va sustine bugetarea Legii Irigatiilor (legea ALDE) nici pentru 2017.

In nicio tara civilizata un act adoptat de Parlament si promulgat de presedintele tarii(Legea Irigatiilor) nu este nesocotit/neaplicat de catre executiv.

Treaba acestui ministru-piaza rea este sa gaseasca bani pentru aplicarea acestei legi si pentru cofinantarea proiectelor demarate deja prin PNDR 2014-2020 (435 de milioane de euro- BLOCATI DE TEHNOCRATI- care asteapta sa fie folositi pentru refacerea structurilor existente de irigatii) nu sa se arate afectat de criticile corecte ale politicienilor.

Agricultorii asteapta subventiile restante de anul trecut si despagubiri la timp pentru seceta de anul acesta nu justificari tip “varza de Bruxelles”!

Singura preocupare a ministrului agriculturii este aceea de înlocuire a persoanelor care au avut legătură cu fosta guvernare, adică tocmai a acelor oameni care au avut performante in activitatea lor, a celor au atras 8 miliarde din cele aproximativ 14 miliarde de euro care au fost absorbite în întreaga perioadă!

Credem ca ministrul-piaza rea Irimescu trebuie sa plece din functie inaintea guvernului Ciolos.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Politica