joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Craiovean judecat în stare de arest la domiciliu, după ce a vrut să mituiască doi poliţiști cu 600 de lei

Craioveanul, de 37 de ani, prins la începutul lunii aprilie încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei pentru a scăpa de dosar penal a fost menţinut în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată luni, 8 august a.c., de magistraţii Tribunalului Dolj. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, dosarul având termen pe 15 septembrie a.c.

Reamintim că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, anunţau că miercuri, 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Eugen Polima, de 37 de ani, din Craiova. Poliţiştii rutieri au constatat, în urma verificărilor efectuate, că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din 2 aprilie 2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Cei doi poliţişti,  inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, i-au adus la cunoştinţă conducătorului auto că pe numele său vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, împrejurare în care craioveanul, de 37 de ani, a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentaţia necesară cercetării penale.

Având în vedere aceste aspecte poliţiştii au informat imediat conducerea Inspectoratului  şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului, de 37 de ani, în momentul în care oferea poliţiştilor 600 lei”, a declarat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craioveanul a fost dus de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele său mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru dare de mită. Cei doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova,  inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis,  au fost felicitaţi de conducerea IPJ Dolj.

După o lună petrecută în spatele gratiilor, în arest preventiv, mai exact pe 23 mai a.c., magistraţii craioveni au admis solicitarea inculpatului și l-au plasat în arest la domiciliu (hotărârea rămânând definitivă la Curtea de Apel Craiova pe 25 mai a.c.). Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pe Eugen Polima pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită și   conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, dosarul fiind înregistrat pe 28 aprilie la Tribunalul Dolj. Cauza a fost analizată în camera preliminară, iar o lună mai târziu, atunci când a ajuns în arest la domiciliu, dosarul a ieșit din camera preliminară: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 220/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Polima Eugen, trimis în judecată pentru infracţiunile de dare de mită prevăzută de art. 290 NCP cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 38 alin. 1 NCP, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Polima Eugen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.05.2016”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Instanţa a stabilit primul termen de judecată al procesului pe 15 septembrie a.c., însă luni, 8 agust a.c., judecătorii l-au menţinut pe inculpat în arest la domiciliu: „Menţine măsura arestării la domiciliu luată faţă de inculpatul Polima Eugen prin încheierea din data de 23.05.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj, rămasă definitivă prin încheierea din data de 25.05.2016 a judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel Craiova. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu, cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulată de către inculpat. În baza art. 275 alin. 3 CPP: Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu din 08.08.2016”, se arată în încheierea de ședinţă a instanţei.

 

Politica