Fiu de judecătoare menţinut sub control judiciar

Andrei Lazăr este judecat pentru scandalul de la Casa Studenţilor

Magistraţii Judecătoriei Craiova au menţinut, miercuri, măsura controlului judiciar faţă de Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia. Măsura a fost luată în dosarul în care „beizadeaua” a fost trimis în judecată pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, împreună cu un alt craiovean, pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie a. c. la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căreia au înjunghiat un craiovean de 34 de ani. Dosarul este acum analizat în camera preliminară, la Judecătoria Craiova.

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au anunţat, miercuri, 3 august a.c., că menţin măsura controlului judiciar faţă de Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, în dosarul în care a fost trimis în judecată, pe 3 iunie a.c., împreună cu Marian Savu, de 26 de ani, tot din Craiova, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase: „În temeiul art. 362, art. 208 alin. 2, 5 C.p.p. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul LAZĂR ANDREI, prin ordonanţa nr. 1461/P/2016 din 17.02.2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.08.2016”, se arată în încheierea de ședinţă a instanţei. Odată cu pronunţarea hotărârii, inculpatul a formulat contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Acesta este cel mai recent scandal provocat de Lazăr, care este cunoscut în Craiova pentru implicarea sa în mai multe altercaţii. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie a.c., în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: ”în noaptea de 13/14 februarie a.c., în jurul orei 03.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte,  şi numiţii Stângă Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie a.c. procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar. Dosarul este acum în camera preliminară la Judecătoria Craiova. Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni.

Andrei Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, împreună cu alţi doi, după ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună cu prietenii lui, au bătut un om.

Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagă tăiată la picior şi una la umăr.

Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, însă anul acesta a reușit să scape de condamnare după ce, în timpul apelui judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima și-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în loviri și alte violenţe).

sursa foto: adevarul.ro

Populare

Recomandări

S-a lansat proiectul ”Zorale Rroma – Identitatea etnică rromă în viziunea liceenilor rromi”

Asociația Centrul Rromilor ”Amare Rromentza”, în parteneriat cu Asociația...

Ambulatoriul SJU Drobeta, inaugurat

Noua clădire a Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului...

Vâlceanca accidentată la Curtișoara a murit. Șoferul fugar, identificat

Tânăra de 34 ani, din Drăgășani, Vâlcea, lovită de...

Accident între o mașină și o motocicletă. Un minor rănit

O șoferiță s-a ales cu dosar penal O șoferiță de...