vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vara la olteni

Doljenii au la dispoziţie mai multe piscine şi două ştranduri pentru a se răcori în această vară. Dar au şi o variantă oltenească de litoral, mai aproape de casă decât marea şi mai ieftină.

Este vorba de plaja Başcov, de la malul Dunării, care se află la doar 90 kilometri de Craiova.

Plaja este situată la 500 metri de podul Calafat-Vidin şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 metri pătraţi, iar Primăria Calafat a închiriat porţiuni din ea mai multor investitori care au deschis aici terase cu mâncare şi băutură. Preţurile sunt rezonabile: 4-5 lei sucul, la fel şi berea, iar porţia de hamsie costă 4 lei. În plus, pentru şezlonguri nu se plăteşte taxă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă variantă de a petrece timpul liber la Dunăre, este în Mehedinţi. Clisura Dunării s-a dezvoltat constant de-a lungul anilor. De la Orşova şi până în Moldova Nouă s-au construit mai multe pensiuni, cele mai multe prin programe cu finanţări europene, iar turiştii au parte şi de plimbări cu barca prin Cazanele Mari şi Cazanele Mici. Aici însă va trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare. Cazarea costă între 100 lei şi 250 lei pe noapte. În plus, cei care vor să petreacă mai multe zile aici trebuie să-şi facă rezervare.

Cel mai bine este ca cei care vor să vină să ne vizitize să sune dinainte pentru rezervare. Aşa, dacă vin direct în zonă nu ştiu dacă găsesc ceva. Poate pe partea cealaltă de strada, dar nu pe malul Dunării. Oricum noi spunem că merită. Peisajul e frumos, avem bărci cu care îi putem plimba la Cazane. Costă cam 30 lei de persoană. Iar bucătarul găteşte excelent”, a spus unul dintre proprietarii de pensiuni de pe Clisura Dunării.

Plajă, pe râul Olt

Oltenii merg acum la Plaja Olt, amenajată de municipalitate pe o insulă, în mijlocul râului, la marginea Slatinei. Plaja funcţionează în cadrul Clubului Nautic şi de Agrement, construit cu 34 de milioane de lei din fonduri europene, şi dispune de două piscine, una pentru adulţi, una pentru copii, şezlonguri, umbrele, duşuri, cabine de schimb, dar şi o terasă cu băuturi răcoritoare.

Reprezentanţii zonei de agrement au declarat pentru MEDIAFAX că după prima lună de folosinţă a Plajei Olt, municipalitatea slătineană a încasat peste 130.000.000 de lei.

Plaja este dotată cu 200 de şezlonguri şi 100 de umbrele. Tariful de intrare la plajă este 10 lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii. Şezlongul se plăteşte separat – cinci lei”, a declarat Cristian Lache, directorul Clubului Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” din Slatina.

Sursa citată mai arată că deşi a fost inaugurat de două ori, o dată anul trecut şi o dată anul acesta, Clubul Nautic Slatina nu funcţionează la întreaga capacitate. Încă nu pot fi folosite nici facilităţile pentru kaiac-canoe şi tir cu arcul.

Încă nu avem antrenor de fitness, antrenor de kaiac-canoe şi antrenor de tir cu arcul. Nu s-a înscris nimeni nici a patra oară când am scos posturile la concurs”, a mai spus Cristian Lache.

Staţiunea Săcelu din Gorj este, în această vară, locul de agrement preferat de cei care vor să se distreze şi să se trateze de diferite boli, fără costuri mari, notează Mediafax. Cu şapte lei pe zi, pensionarii au acces la cele patru bazine cu apă sărată, nămol ori cu sulf, dar şi la plajă, iar ceilalţi turişti trebuie să plătească 10 lei pe zi.
În plus, Primăria Târgu Jiu oferă pensionarilor din municipiu înscrişi la Cluburile Vârstei a III-a din oraş transport gratuit cu microbuzul spre staţiunea Săcelu şi retur.

”Este o activitate aşteptată de pensionari. Transportul spre staţiunea Săcelu este gratuit, îi aşteptăm să se înscrie, am pus la dispoziţia dumnealor şi un model de cerere. Trebuie să facă dovada faptului că sunt pensionari şi că se află în evidenţa noastră. În situaţia în care vom avea mai multe cereri, selectăm acei pensionari care au o vechime mai mare în cadrul cluburilor”, a declarat, pentru Mediafax, Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

În Vâlcea sunt mai multe locuri unde turiştii se pot răcori vara. Între acestea, staţiunile Băile Govora şi Băile Olăneşti.

Pe de altă parte, la Călimăneşti-Căciulata este şi un Parc Acvatic.

Aqua Park Cozia este deschis tot timpul anului. Acesta dispune de bazine de înot cu apă termală şi cu jeturi de apă pentru hidromasaj şi hidroterapie. De asemenea, dispune de jacuzzi, saună umedă, tobogane cu apă şi piscine pentru copii, după cum se arată pe site-ul Aqua Park-ului.

Râmnicenii se răcoresc la ştrandul Ostroveni care are două bazine cu apă sărată şi unul cu apă dulce.

Politica