vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

JOCURILE OLIMPICE/ Foştii juniori de la Orşova atacă podiumul olimpic

Cu 19 sportivi în concurs, România va avea la Rio de Janiero cea mai numeroasă delegaţie la canotaj din istoria participărilor sale la Jocurile Olimpice

Una din ramurile cu cele mai bune rezultate pe plan internaţional din istoria sportului românesc, canotajul a adus ţării noastre nu mai puţin de 37 de medalii la Jocurile Olimpice, dintre care 19 de aur. La precedenta participare, de la Londra, în 2012, sportul cu schif n-a izbutit însă nicio clasare pe podium, contraperformanţă care nu se mai întâmplase de la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. La Rio de Janeiro, ţara noastră va miza pe 19 canotori, 6 la băieţi şi 13 la fete, care vor concura la 5 probe. Dintre cei prezenţi în Brazilia, 8 sportivi, 4 la masculin şi 4 la feminin, sunt foşti componenţi ai CSS Orşova. Antrenoarea care i-a format pe aceştia la malul Dunării nu garantează că România va lua vreo medalie la actuala ediţie a JO, ţinând cont de tinereţea lotului naţional şi de condiţiile precare de pregătire din ţara noastră.

„Nu pot spune dacă vom lua sau nu medalie la Rio de Janeiro. Chiar dacă avem cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor României la Jocurile Olimpice, va fi greu să prindem podiumul, fiindcă nu ne putem compara cu celelalte ţări, când vorbim de baza materială. Mai sunt şi alte aspecte, de altă natură. Chiar şi în aceste condiţii, ne-am calificat totuşi în 5, din totalul de 14 probe olimpice existente la canotaj, iar eu sunt mândră că foştii juniori de la CSS Orşova se regăsesc în patru dintre ambarcaţiunile care vor lua startul în Brazilia. Am mare încredere în foştii mei elevi şi simt că se vor califica toţi în finalele probelor respective. Mi-aş dori mult să ia o medalie”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Mariana Maliş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Rio de Janeiro, antrenoarea de la CSS Orşova va ţine pumnii sucevenilor Marius Cozmiuc şi Toader Gontaru, precum şi botoşăneanului Vlad Aicoboae, care vor concura în barca de 4 rame fără cârmaci, dar şi hunedoreanului Alexandru Palamariu, care va trage la dublu rame. La feminin, ochii vor fi pe ieşeanca Mădălina Bereş şi pe suceveanca Andreea Boghian, care vor face parte din ambarcaţiunea de 8 rame cu cârmaci, în timp ce suceveanca Ionela Lehaci va încerca să ia medalie la dublu vâsle. Mezina lotului, gorjeanca Denisa Tîlvescu (20 de ani) va fi rezervă şi va intra în concus doar dacă una dintre colegele sale se va accidenta.

Lotul României de canotaj: Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru şi Constantin Adam (în proba de patru rame fără cârmaci ), George Alexandru Palamariu şi Cristi Pîrghie (dublu rame fără cârmaci), Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Andreea Boghian, Adelina Boguş, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Irina Dorneanu (8+1), Denisa Tîlvescu (rezervă), Elena Lavinia Târlea şi Laura Oprea (dublu rame fără cârmaci), Ionela Livia Lehaci şi Gianina Beleagă (dublu vâsle, categorie uşoară)

Politica