sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1,2 milioane lei pentru bisericile din Olt

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, alocarea sumei de 1,2 milioane lei bisericilor din Olt. Banii se dau cu titlu de sprijin pentru efectuarea unor lucrări precum reparaţii sau picturi bisericeşti.

Este vorba de 242 de parohii din întreg judeţul, cele mai multe dintre ele primind 4,5 mii de lei fiecare, scrie olt-alert.ro. Cei mai mulţi bani, peste 92 mii lei, primeşte Aşezământul Buna Vestire din Grădinari, iar câte 12.300 lei vor ajunge la mănăstirile Strehareţi din Slatina, Mâineşti din Balş şi Căluiu din Călui.

Fiecare unitate de cult va încheia cu Consiliul Judeţean un contract prin care se obligă să ducă la îndeplinire lucrările pentru care s-au solicitat banii şi să justifice fiecare cheltuială în parte, notează olt-alert.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul în care unitatea de cult întârzie în realizarea obligaţiilor contractuale, aceasta datorează penalităţi de întârziere, conform legislaţiei privind colectarea creanţelor bugetare, care se constituie ca venituri ale bugetului local al Consiliului Judeţean Olt”,  se precizează în contract.

Politica