joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strehăienii, medaliaţi la Europenele de Unifight

Desfăşurat la Ploieşti, Campionatul European de Unifight pentru seniori a adus patru medalii pentru luptătorii de la CCE Strehaia

Dacă Mădălin Dragomir (65 kg) a luat argintul la light-contact şi bronzul la full-contact, Nicu Speriuş (60 kg) a devenit dublu vicecampion european, la ambele stiluri de luptă. La competiţia de la Ploieşti au participat 150 de sportivi, atât la masculin, cât şi la feminin, din 11 ţări, iar, în clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul al III-lea, după Rusia şi Republica Moldova. Prin rezultatele obţinute, cei doi luptători strehăieni şi-au câştigat dreptul de a participa şi la Mondialele de Unifight, care vor avea loc în toamnă, la Medyn, în Rusia. Mehedinţiul ar putea fi reprezentat la Campionatul Mondial şi la nivelul arbitrajului, prin Ilie Gîdea şi Oliver Vlad, care, după prestaţia de la Europenele de la Ploieşti, au primit categoria C de arbitru internaţional.

La Ploieşti am avut 2 sportivi în concurs, iar Speriuş a luat două medalii de argint la seniori, după ce la Europenele de juniori, din 2010, de la Reşiţa, cucerise aurul. O prestaţie foarte bună a avut-o şi tânărul Dragomir, care, la doar 18 ani, a urcat de două ori pe podiumul de premiere. Strehaia are deja o tradiţie în Unifight. Sunt aproape 10 ani de când practicăm acest sport”, a spus Ilie Gîdea, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor de la CCE Strehaia.

Desprins din pentatlonul militar, Unifight-ul e un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice. Concursul include parcurgerea unei piste cu obstacole şi probă de tir, urmată de lupta corp la corp în ring, la un minut după parcurgerea traseului, la full-contact (stil MMA) sau light-contact (doar proiectări).

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica