sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei minore şi un tânăr s-au înecat în apele Jiului

Trei minore, cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani, dar şi un tânăr, de 22 ani, s-au înecat, luni, în apele Jiului. Familia susţine că fetele şi băiatul ar fi fost aruncaţi în apă de doi indivizi. Poliţia afirmă însă că, pe apelul primit pe 112, au fost sesizaţi că cei patru s-au înecat în timp ce erau la scăldat.

Cei patru, fraţi se pare, s-au înecat luni, în jurul prânzului, în apele Jiului, în zona Podari.

Cele trei fete, de 9, 12 şi 13 ani, au mers împreună cu o altă minoră, de 10 ani, şi ea din aceeaşi familie, şi tânărul de 22 ani, la scăldat în Jiu. Fata de 10 ani nu a vrut să intre în apă. Pe ceilalţi, i-ar fi tras curenţii Jiului şi s-au înecat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cadavrul unei fete de 12 ani a fost observat de localnici, în apă, la câţiva kilometri de locul în care se presupune că s-au înecat, şi adus la mal. Ulterior, scafandrii ISU Dolj au găsit şi trupul neînsufleţit al tânărului de 22 ani. Alte două fete, una în vârstă de 9 ani, cealaltă de 13 ani, erau aseară căutate în continuare de scafandri.

Familia spune că minorele şi tânărul de 22 ani ar fi fost aruncaţi în apă de doi indivizi, fapt susţinut şi de fata de 10 ani.

Ne-am dus la apă la castel şi eram urmăriţi de nişte oameni cu o maşină neagră. Erau doi îmbracaţi în negru. Ne-a băgat în maşină şi ne-a dus la Jiu şi ne-a aruncat în apă. Pe fratele meu l-a aruncat primul. Eu m-am urcat pe o creangă şi surorile mele nu au putut. Eu am ţipat şi nu m-a auzit nimeni”, a povestit minora.

Poliţia afirmă însă că, iniţial, părinţii au avut o altă variantă despre cele întâmplate.

Părinţii au spus iniţial că cei patru a plecat după fier vechi, apoi s-au dus la scăldat. Fetiţa de 10 ani, rămasă pe mal a anunţat părinţii. Se continuă cercetările pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs acest eveniment nefericit”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Trupurile neînsufleţite găsite au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Politica