vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ștefania Priceputu, bronz european în Suedia. Severineanca Niţu a ratat podiumul

Sportiva originară din Craiova a urcat din nou pe podiumul european la cadeţi, în timp ce severineanca Larisa-Maria Niţu s-a clasat pe locul al V-lea

La Stockholm, unde săptămâna trecută a avut loc Campionatul European de lupte libere la cadeţi, luptătoarea legitimată la CSM şi LPS Petrache Trişcu Craiova s-a remarcat printr-o prezenţă pe podium. Dacă anul trecut Ștefania obţinea aurul european la cadeţi, acum sportiva a fost aproape de a repeta performanţa de atunci, dar n-a reuşit să treacă de semifinale, fiind învinsă la limită de o luptătoare rusoaică. Ștefania a cucerit totuşi o medalie la Campionatul European de cadeţi desfăşurat în Suedia, în limitele categoriei 43 kg, şi anume cea de bronz. În lupta pentru podium, craioveanca s-a bătut cu finlandeza Taru Vainionpaeae, de care a trecut fără mari emoţii, scor 8-0. Performanţa este una importantă pentru sportiva anului 2015 în Dolj, astfel ea dovedind că se poate menţine la înălţime pe culmile internaţionale ale luptelor. Ștefania Priceputu a concurat anul acesta şi la Campionatul European de juniori, ce a avut loc în luna iunie la Bucureşti, dar nu a obţinut o clasare pe podium, ocupând la finalul întrecerii locul opt la categoria 44 kg. De cealaltă parte, componenta CSM Drobeta a luptat la categoria 70 kg şi a trecut în primele 2 meciuri de reprezentantele Suediei şi Rusiei, după care a pierdut meciul din semifinale, disputat contra sportivei din Belarus. Niţu a fost învinsă şi în meciul pentru locurile 3-5, în care a întâlnit reprezentanta Italiei, astfel că a ratat şi medalia de bronz.

„Sunt dezamăgită, chiar dacă e cel mai bun rezultat al meu la Europenele de cadeţi. Anul trecut, la Subotica, în Serbia, mă clasasem pe 8, iar în 2014 pe 11. Acum am început foarte bine competiţia, cu 2 victorii clare, în care am întâlnit sportive puternice, după care am pierdut meciul pentru accederea în finală. Cred că asta m-a demoralizat şi am fost învinsă şi în lupta pentru bronz. Mi-a lipsit probabil încrederea. M-am clasat pe 5, din 20 de sportive care au concurat la categria mea de greutate„, a spus Niţu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Formată din 7 sportive, delegaţia României a mai cucerit, la Europenele de cadeţi, la Stockholm, două medalii la lupte feminine, în afara de cea a Ștefaniei Priceputu. Astfel, la 40 kg, Maria Cioclea (CS Târgovişte) a luat aurul şi Roxana Țif (CSS Lugoj) a obţinut argintul la aceeaşi categorie de greutate.

Vrea medalie la Mondiale

Pentru severineanca Niţu urmează Mondialele de cadeţi, programate în perioada 13-18 septembrie, la Tbilisi, în Georgia, după care va lupta, între 7-9 octombrie, la Balcaniada de juniori, care va avea loc la Craiova. Peste doar o săptămână, componenta CSM Drobeta va merge şi la Campionatul Balcanic pentru cadeţi, de la Bursa (Turcia).

Principalul obiectiv îl reprezintă Mondialele din Georgia, unde nici nu concep să nu urc pe podium. La Balcaniadă voi lua sigur medalie, atât la cadeţi, cât şi la juniori. E ultimul meu an la cadeţi. Din 2017 voi lupta doar la juniori şi îmi doresc să am rezultate cât mai bune pe plan internaţional„, a precizat, încrezătoare, Niţu.

Politica