miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obiectiv clar pentru CSU: play-off

CSU Craiova va începe, în această seară, ediţia 2016-2017 a Ligii I, împotriva Pandurii Târgu Jiu, la Drobeta Turnu Severin, partida fiind programată de la ora 21.00. Un prim meci care desemnează unicul derbi oltenesc de pe prima scenă a fotbalului românesc, o partidă care se doreşte a fi un start pozitiv pentru echipa din Bănie. Joi, la ora prânzului, oficialii olteni, împreună cu antrenorul Gigi Mulţescu, o parte dintre jucători, printre care s-au aflat achiziţiile din această vară, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au prezentat aspiraţiile pentru noul sezon. Preşedintele clublui, Marcel Popescu, a trasat un obiectiv clar pentru echipa craioveană, în ediţia 2016-2017, acela de a accede în play-off.

Nimeni nu-şi propune să ocupe locul 6 când intră într-un concurs. Îşi doreşte să ajungă cât mai sus. Echipele din România sunt mistuite de dorinţa performanţei maxime. Anul trecut au confirmat regula echipe care erau participante la competiţii, nu favorite: Astra a devenit campioană, CFR Cluj din play-out a ridicat Cupa României, iar Chiajna a fost în finala Cupei Ligii. Firesc că şi noi ne dorim maximum. Sută la sută vom fi în play-off. Forţa echipei a crescut considerabil, pentru că jucătorii s-au transformat vizibil. I-am analizat, i-am cunoscut mai bine. Toţi doresc marea performanţă”, a declarat Marcel Popescu.

Tehnicianul Craiovei, Gigi Mulţescu, spune că în următorul sezon echipa nu se va concentra numai pe performanţele din campionat, ci va lupta şi pentru rezultate bune în celelealte două Cupe ale fotbalului românesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem pregătiţi de prima etapă, dar nu cu motoarele turate la maxim. Suntem în continuă transformare, îmbunătăţim lotul calitativ, oferim alternative pentru a crea concurenţă, iar foarte important: ne aplecăm asupra tinerilor din pepinieră. Și nu sunt vorbe goale: deja doi juniori fac parte din lotul de 18 pentru meciul cu Pandurii. Vrem ca în derby-ul Olteniei să jucăm dinamic şi ofensiv, să fim combativi şi determinaţi. Pentru moral, pentru clasament este importantă victoria. Dar la fel de important este să vină în urma unui joc consistent. Sunt mulţumit de lot, cu încă un jucător ne vom putea îndeplini primul obiectiv: calificarea în play-off. În acest sezon nu ne interesează doar campionatul, ci ne vom bate şi pentru cele două Cupe, mai ales că e un drum scurt, de patru-cinci meciuri până la trofee”, a spus Gigi Mulţescu.

Altfel, CSU Craiova şi-a aflat adversarul din optimile de finală ale Cupei Ligii, urmând să întâlnească CFR Cluj în perioada 9-11 august.

Calancea, Gustavo şi Rambe vor să facă performanţă în tricoul Craiovei

Noile transferuri ale formaţiei pregătite de Mulţescu sunt motivate să facă treabă în perioada pe care o vor petrece ca jucători ai Craiovei. Portarul Calancea speră ca prin evoluţiile sale să ajute la îndeplinirea obiectivelor echipei, dar în acelaşi timp să reintre în vederile selecţionerului Republicii Moldova.

Îmi doresc să joc cât mai bine, să ajut echipa să ocupe un loc cât mai bun şi să ne îndeplinim obiectivele. Am venit la Craiova pentru a câştiga trofee, nu pentru a juca la retrogradare. Sper ca prin evoluţiile mele la Craiova să recâştig postul de titular al naţionalei Moldovei“, a declarat Calancea.

Ultima achiziţie a oltenilor, “decarul” brazilian Gustavo, spune că a auzit lucruri frumoase despre formaţia din Bănie şi vrea să îşi aducă aportul la creşterea echipei prin calităţile sale tehnice superioare.

Am auzit numai lucruri frumoase de Craiova. Madson şi preşedintele m-au făcut să capăt mare încredere. Mi-au spus că este o echipă de tradiţie, care a câştigat titluri şi Cupe. Am înţeles că au suporteri calzi, împătimiţi, aşa cum au şi echipele din Italia la care am jucat: Messina, Salernitana sau Novara. Fizic nu sunt 100%, când voi ajunge la procentaj maxim voi fi la dispoziţia antrenorului. Sunt un jucător destul de tehnic, cu şut bun, dar calităţile mele le veţi vedea voi şi suporterii şi le veţi aprecia. Eu voi munci pentru a da totul pentru Craiova“, a afirmat Gustavo.

Cel de-al treilea jucător capverdian din lotul craioven, Rambe, a fost informat înainte de a face pasul către echipa olteană de compatrioţii săi Kay şi Rocha, care au lăudat Craiova în faţa sa.

Kay şi Rocha mi-au spus numai lucruri bune despre CSU Craiova. Aşa că mi-am dorit mult să îmbrac tricoul Craiovei. Vreau să joc bine, să îmi pun în valoare tehnica şi să vină golurile. În Portugalia am fost coechipier cu Eder, care a dat golul cu care naţionala a câştigat Euro“, a mărturisit şi Rambe.

Politica