sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii Craiovei s-au asociat cu o firmă… în timp ce aceasta îşi pregătea evenimentul

Discuţie în consiliul local, joi, pe marginea Serbărilor Timişioreana care au loc, sâmbătă şi duminică, la Craiova. Consilierul local PNL Flavius Sirop a spus că liberalii nu vor vota proiectul de hotărâre privind asocierea cu firma care organizează acest eveniment. Asta pentru că, în timp ce consilierii dezbăteau acest punct, în Piaţa „Mihai Viteazul”, firma în cauză deja începuse să îşi instaleze echipamentele.

PNL va vota împotriva acestui proiect pentru că ni se pare că suntem puşi în faţa unui fapt împlinit. Deja acest eveniment este promovat în media de către susţinătorul lui. Noi suntem aici să dezbatem ce? Ce să mai dezbatem dacă ei au început deja să îşi aducă utilajele pe aici? Ni se pare că am pus carul înaintea boilor”, a spus Sirop. Totodată, acesta a remarcat că firma în cauză, SC HOMEMADE STUFF SRL, ar avea datorii la stat.

Asociere cu o firmă ce avea datorii la stat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recomandăm administraţiei să verifice firma cu care s-a asociat. Din datele publice pe care le avem noi, firma are datorii de 198.155 de lei la data de 31 martie 2016. Vă rog, verificaţi dacă între timp şi-au achitat datoriile către buget, pentru că ştiu că există o lege care interzice asocierea cu firme care au datorii la bugetul de stat”, a spus Sirop. La o căutare pe lista datornicilor ANAF, informaţia se confirmă.

Un răspuns a venit din partea consilierului PSD, Bianca Predescu.

În promovarea acestui eveniment, cheltuielile sunt suportate de partener. Consiliul local, ca autoritate deliberativă reprezentând municipiul Craiova, realizează alte activităţi decât suportarea cheltuielilor. Oricum, promovarea era necesară pentru susţinerea evenimentului, data fiind foarte apropiată”, a spus Predescu, fără a vorbi însă despre asocierea cu o firmă ce figurează cu datorii, ce-i drept, în luna martie.

Proiectul a trecut cu patru voturi împotrivă, cele ale PNL, iar în Piaţa „Mihai Viteazul” continuă să fie pregătit evenimentul din weekend.

Politica