vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Astăzi, celebrăm Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, dar şi valorile care i-au definit mereu pe toţi cei care şi-au pus destinele în slujba Aripilor Româneşti. Misiunea de mare responsabilitate pe care o îmbrăţişează aviatorii români, civili şi militari, a stat dintotdeauna sub semnul cutezanţei, devotamentului şi abnegaţiei. Este o misiune care impune pasiune, vocaţia pionieratului, dar şi dorinţa sinceră de a deschide noi orizonturi de cunoaştere.

În Dolj, în Craiova, evenimentul de astăzi generează, fără îndoială, o emoţie aparte, mai ales că ne aflăm într-o zonă cu o bogată tradiţie în aviaţie, o zonă de care şi-au legat numele exponenţi iluştri ai domeniului, dacă ar fi să ne referim doar la Henri Coandă sau la una dintre cele mai cunoscute femei-pilot ale României, Mariana Drăgescu, salvatoarea a sute de vieţi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ceremonia la care suntem prezenţi reprezintă un moment în care evocăm cu respect memoria celor care au scris istoria zborului românesc, dar şi momentul unui cuvenit omagiu adus eroilor aviaţiei noastre, celor care, pentru îndeplinirea datoriei, au mers fără ezitare până la sacrificiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ceas aniversar, permiteţi-mi ca, în numele meu şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, domnul Ion Prioteasa, să adresez tuturor celor care, prin munca lor, au dus şi duc mai departe bunul renume al aviaţiei civile şi militare sincerele noastre urări de sănătate, cer senin şi un călduros «La mulţi ani!»“.

 

Politica