sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii locali au dat 90 de amenzi

Poliţiştii locali din Slatina au aplicat, pe parcursul săptămânii trecute, 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13 mii lei, majoritatea pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţia Locală Slatina continuă să desfășoare activităţi ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. Astfel, în perioada 11-17 iulie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat un număr de 90 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.125 lei. Majoritatea sancțiunilor aplicate au fost urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 65 amenzi contravenționale în cuantum de 8.125 lei, urmate de cele aplicate pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina – 18 amenzi în valoare de 3.700 lei, respectiv Legea nr. 61/1991 privind încălcarea ordinii și liniștii publice – șapte amenzi în sumă de 1.300 lei”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Locală.

În aceeași perioadă au fost preluate 60 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954, iat efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 46 situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, duminică, în jurul orei 17, poliţiştii locali au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit la Plaja Olt.

Agentul de pază de la Clubul Nautic Plaja Olt a solicitat, prin dispeceratul Poliției Locale, sprijin pentru aplanarea unui conflict spontan ce a apărut pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Scandalul a fost provocat de către un grup de persoane cu vârste cuprinse între 32-46 ani, din municipiul Slatina. S-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, persoanele implicate în scandal fiind ulterior identificate și sancționate contravențional conf. Legii nr. 61/1991. La fața locului a intervenit și un echipaj al Jandarmeriei Olt și o patrulă a Poliției municipiului Slatina. Persoanele implicate în scandal au fost conduse la sediul Poliției municipiului Slatina în vederea continuării cercetărilor dat fiind faptul că împotriva uneia dintre persoane a fost depusă plângere pentru lovire”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Slatina.

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

Marți, joi, vineri – acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice.

Marți – acțiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului ”Acces Interzis”, acțiuni ce se vor derula pe străzile Victoriei, Sevastopol, General Aldea Aurel și Crizantemei.

Miercuri – acţiuni privind încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.

Joi, vineri acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea, parcarea sau accesul pe anumite sectoare de drum, zona pieței Zahana – intersecţia str. Primăverii – str. Crişan.

Politica