joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgari prinşi cu „pisicuţa” într-un hotel din Craiova

Doi cetăţeni bulgari sunt acuzaţi că au venit în Craiova pentru a fura bani din bancomate. Aceştia au fost „săltaţi” de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din camera unui hotel din Craiova, unde erau cazaţi. Bulgarii sunt bănuiţi că, joia trecută, ar fi montat un dispozitiv de skimming la un ATM bancar, din municipiul Craiova, în cartierul Brazda lui Novac.

În camera lor de hotel, oamenii legii au găsite mai multe dispozitive de skimming.

“Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Craiova au ridicat 8 dispozitive de skimming, 2 laptopuri, 13 carduri bancare şi plasticuri prevăzute cu bandă magnetică, 6 cartelele telefonice şi 400 de euro de la doi cetăţeni bulgari. Cei în cauză au fost reţinuţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 15 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au depistat, la un hotel din Craiova, doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În urma percheziţiilor corporale, asupra acestora poliţiştii au identificat şi ridicat 13 carduri bancare şi plasticuri prevăzute cu bandă magnetică, 6 cartelele telefonice, un dispozitiv de tip skimming, stick de memorie, dar şi 400 de euro.

De asemenea, poliţiştii au descins şi în camera de hotel unde erau cazaţi cei doi, astfel fiind ridicate în vederea cercetărilor alte 7 dispozitive de tip skimming, 2 laptopuri, precum şi diferite înscrisuri. Cei în cauză sunt bănuiţi că, la data de 14 iulie a.c., ar fi montat un dispozitiv de skimming la un ATM bancar, din municipiul Craiova”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cei doi bulgari au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de luare a măsurilor legale.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Politica