vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliția Română are cel mai mare deficit de personal

Inspectoratul General al Poliției Române are cel mai mare deficit de personal, acesta este urmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Deficitul total, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ajunge la aproximativ 18.000 de posturi, cu aproximativ 3.000 mai mare decât în luna martie, în ciuda faptului că au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă (fără să fi absolvit şcolile de specialitate ale MAI), dintre care numai 1.726 în Poliţia Română, scrie news.ro.

1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, vor fi încadrați în această lună. Ei reprezintă promoția 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa menționată anterior informează că au fost iniţiate procedurile pentru încadrarea a  663 de posturi de personal contractual.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unităţile de învăţământ ale MAI funcţionează la capacitate maximă, iar în anul şcolar/universitar care începe în toamnă, oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentată cu 674 de locuri, de la 1.676 în anul 2015, la 2.350 de locuri.

Oficialii MAI spun că, în următoarea perioadă, este posibilă demararea unei noi etape de încadrare prin concurs, cu recrutarea unor candidaţi din sursă externă, precum şi prin trecerea unor angajaţi în corpul ofiţerilor de poliţie, potrivit news.ro.

Foto:libertatea.ro

Politica