marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudia Ștef va putea concura la Rio

După problemele apărute la nivel naţional cu sportivii care au fost depistaţi cu substanţa interzisă meldonium şi astfel le-a fost interzis dreptul de a mai participa la Jocurile Olimpice din această vară, printre care se afla şi mărşăluitoarea craioveană Claudia Ștef, se pare că Agenţia Mondială Antidoping a trimis zilele trecute o notificare către COSR prin care au specificat că ridică suspendările a trei sportivi români pentru că au avut o concentraţie mică din substanţa respectivă. Este vorba despre Claudia Ștef şi canoiştii Leonid Carp şi Andrei Ștefan, aceştia primind, ieri, acordul COSR de a concura la Rio. Anunţul a venit după finalul şedinţei Comitetului Executiv.

"Azi în Comitetul Executiv s-a decis ca Ștef şi cei doi de la canoe să participe la Jocurile Olimpice de la Rio pentru că WADA le-a ridicat suspendările. Aveau concentraţii mici şi se încadrau în marja respectivă", a spus secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat miercuri, la finalul Comitetului Executiv, că sportivii nominalizaţi de WADA (Agenţia Mondială Antidoping) la ridicarea suspendării vor face parte din delegaţia României la JO 2016. "Sportivii pe care WADA i-a nominalizat la ridicarea suspendării pe care ANAD-ul i-a ratificat vor face parte din delegaţia olimpică. WADA a trimis, luni, o înştiinţare prin care, din punct de vedere al concentraţiei la meldonium, se poate ridica suspendarea anumitor sportivi. Adică a celor cu o concentraţie de sub 0,1 miligrame. Aici se încadrează doi sportivi de la kaiac-canoe cărora ANAD-ul le-a ridicat suspendarea după audierile de ieri. Discutăm şi despre un caz la atletism (n.r. — Claudia Ștef) şi mai avem un caz pe care îl va discuta WADA. Este vorba despre Donisan, care încă nu a primit ridicarea suspendării şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce se va întâmpla. Aceşti sportivi cărora WADA le-a ridicat suspendarea iar ANAD le-a ratificat-o vor face parte din echipa olimpică pentru Rio", a declarat Petrache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica