joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Pasaje pietonale subterane, investiţie de 14 milioane euro

Specialiştii Metroul S.A au prezentat principalele avantaje ale proiectului privid construirea a trei pasaje pietonale subterane în Târgu Jiu. Proiectul, a cărui valoare este estimată la 14 milioane euro, va schimba radical înfăţişarea oraşului şi va fluidiza traficul în zonele aglomerate, susţine Primăria.

“Pasajele vor cuprinde căi de acces, lifturi din sticlă, luminatoare pentru pătrunderea luminii naturale, zone pentru organizarea diverselor evenimente culturale şi nu numai, librării, spaţii comerciale, puncte de informare, de prim ajutor şi pază, grupuri sanitare şi multe alte dotări.

Obiectivul de investiţii este constituit din trei pasaje pietonale subterane, amplasate în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, pe axa Est-Vest, constituită de str. Unirii. Cele trei pasaje sunt amplasate la intersecţia str. Unirii cu bd. Constantin Brâncuşi, la intersecţia str. Unirii cu str. Victoria, respectiv la intersecţia str. Unirii cu bd. Republicii şi str. Geneva”, au transmis reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi condiţiile în care se realizează deplasările pietonale adiacente coridorului străzii Unirii prin: creşterea indicatorilor de performanţă de siguranţă pentru intersecţiile vizate, pornind de la reducerea conflictelor vehicul-pieton, creşterea atractivităţii deplasărilor pietonale pe distanţe scurte şi medii, reducerea duratelor de parcurgere a intersecţiei pentru pietoni, creşterea accesibilităţii temporale a punctelor de interes situate pe axa culturală Brâncuşi, reducerea întârzierilor în intersecţiile vizate pentru traficul rutier, inclusiv transportul public.

Proiectul se încadrează în programul operaţional Dezvoltare Regională POR 2014-2020.

 

 

Politica