marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bucureşteni, cercetaţi la Craiova pentru înşelăciune

Doi bărbaţi din Bucureşti au fost arestaţi preventiv, în lipsă, pentru 30 de zile, printr-o decizie, de marţi, a Judecătoriei Craiova, pentru înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate. Cei doi, împreună cu un alt bărbat din capitală, care este cercetat sub control judiciar, au cumpărat on-line echipamente electronice de la o firmă din Craiova, pe care le-au plătit cu bilete la ordin false.

Potrivit anchetatorilor, în luna aprilie, cei trei bărbaţi au achiziţionat mai multe produse electronice de la o societate comercială din Craiova, prin comenzi on-line. Valoarea produselor s-a ridicat la peste o sută de mii lei, iar cei trei bărbaţi au achitat comanda cu bilete la ordin false.

Pentru a nu fi identificaţi, bucureştenii s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi au apelat la serviciile unor transportatori pentru a trimite biletele la ordin false către firma de la care au cumpărat electronicele, dar şi pentru a ridica produsele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii le-au dat însă de urmă, iar acum aceştia sunt cercetaţi pentru de înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate

“În cursul zilei de marţi, magistraţii Judecătoriei Craiova, la solicitarea procurorilor şi poliţiştilor doljeni au dispus luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 zile faţă de B. IONEL, 39 de ani şi B. MITICĂ, 62 de ani, ambii din Bucureşti, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de inşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Anchetatorii au stabilt faptul că B. IONEL şi B. MITICĂ, care se sustrag cercetărilor, împreună cu T. GABRIEL, 27 de ani, tot din Bucureşti, care, în prezent, este cercetat sub control judiciar, în cursul lunii aprilie 2016, în baza unor comenzi on-line au achiziţionat de la o societate comercială din Craiova produse electronice în valoare totală de peste 100. 000 lei pe care le-au achitat cu bilete la ordin false.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, pentru a nu fi identificaţi de către organele de urmărire penală, autorii infracţiunii de înşelăciune, s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi au apelat la serviciile unor transportatori, persoane ce nu aveau cunoştinţă de activitatea infracţională derulată, atât pentru înmânarea către firma păgubită a plicurilor sigilate conţinând biletele la ordin false, cât şi pentru ridicarea şi remiterea ulterioară a bunurilor produs al infracţiunii de înşelăciune”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Tânărul, de 27 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore pe 7 iunie. Ulterior acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care în urma analizării probatoriului administrat în cauză, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile.

 

Politica