vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exercițiu de alarmare publică în orașul Drăgănești-Olt

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Drăgănești-Olt au desfășurat, azi, 7.06.2016, începând cu ora 12.30, un exercițiu de alarmare publică a populației în cazul producerii unui cutremur. Exercițiul s-a desfășurat cu sprijinul celorlalte instituții și societăți cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 7 iulie, s-a produs un seism cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter, orașul Drăgănești-Olt fiind grav afectat. Au fost prinse sub dărâmături mai multe persoane, s-au prăbușit trei apartamente dintr-un bloc de locuințe și au fost serios avariate rețelele electrice, de gaze, apă și de telefonie din zona centrală a orașului. De asemenea, în urma seismului, s-a produs un incendiu la o locuință din același bloc afectat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Olt a mobilizat pentru această acțiune trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțimi, două ambulanțe SMURD și un autocamion de intervenție, încadrate cu 4 ofițeri și 25 de subofițeri.

Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Serviciului de Ambulanță Olt și societăților de telefonie, gaz, energie electrică și apă din orașul Drăgănești-Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur.

Politica