vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Gimnastica artistică românească va avea în premieră un portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

''Având în vedere că hotărârea Federației Române de Gimnastică privind locul cotă primit la JO 2016 este Cătălina Ponor, aceasta a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR să fie portdrapelul României la JO'', a afirmat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, potrivit Agerpres.

România a primit un singur loc la JO 2016 în concursul feminin de gimnastică artistică, după ce echipa a ratat calificarea la competiția de la Rio, iar Federația Română de Gimnastică a decis să o aleagă pe Cătălina Ponor în detrimentul celeilalte candidate, Larisa Iordache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ponor, care pe 20 august va împlini 29 de ani, a cucerit trei titluri de campioană olimpică la JO de la Atena, în 2004, la bârnă, sol și cu echipa. De asemenea, mai are o medalie de argint la JO 2012 la sol și una de bronz cu echipa tot la Londra.

Au fost cinci sportivi nominalizați, gimnastul Marian Drăgulescu, jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, trăgătorul Alin Moldoveanu și gimnasta Cătălina Ponor.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august. 

Sursă:agerpres.ro

Politica